Hoopvol Lille wil eigen spel spelen 'om Ajax pijn te doen'

Hoopvol Lille wil eigen spel spelen 'om Ajax pijn te doen'

16 september 2019 – Lille verwacht te kunnen stunten in het Champions League-duel met Ajax. De Fransen duwen de Amsterdammers in een favorietenrol, maar geven aan dat er bij dit Ajax kansen liggen om buitenshuis voor een verrassing te zorgen.Tijdens de persconferentie tonen trainer Christophe Galtier en aanvoerder José Fonte zich ambitieus wat betreft hun kansen in Groep H, waar verder Valencia en Chelsea nog in zitten. "De derde plek? Nee, we hebben de ambitie om zover mogelijk te komen. Ik denk dat het een groep is waarin de ploegen aan elkaar gewaagd zijn en ik denk dat we wel eens voor een verrassing kunnen zorgen", is de analyse van de Portugees Fonte. De verdediger staat voor een primeur. Hij speelde nog nooit in het miljardenbal. "Het is een bekroning op mijn carrière en ik wil er elke minuut van gaan genieten."

'DNA Ajax technisch goed'
Dat doet ze tegen Ajax, dat vorig seizoen imponeerde in de Champions League. Dat zijn ze ook in Frankrijk niet vergeten, al erkent Galtier dat het gemis van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong zich nauwelijks laat voelen in Amsterdam. "Ze zijn kampioen van Nederland en hoewel ze een aantal goede spelers zijn kwijtgeraakt denk ik niet dat ze er veel zwakker op zijn geworden. Het zit in het DNA van Ajax om altijd technisch goed te zijn, veel druk te zetten op de tegenstander en collectief sterk te zijn."

Toch gaat Lille niet volop verdedigen in Amsterdam. Galtier vertrouwt op zijn eigen speelwijze. "We willen met druk naar voren spelen en moeten van onze eigen krachten uitgaan om Ajax pijn te kunnen doen."

De wedstrijd tussen Ajax en Lille begint morgen om 21.00 uur. Kijk hier hoe de rest van speelronde één er uit ziet.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 19 januari 2021

  2. maandag 18 januari 2021