Valverde wil niet overhaasten met Fati en weer fitte Messi

Valverde wil niet overhaasten met Fati en weer fitte Messi

16 september 2019 – Voor het eerst sinds zijn blessure zit Lionel Messi weer bij de wedstrijdselectie van FC Barcelona, maar trainer Ernesto Valverde bepaalt morgen pas of de Argentijn ook speelt in de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund. Dat heeft de oefenmeester laten doorschemeren tijdens de persconferentie.Messi speelde voor het laatst een wedstrijd op 5 augustus, daarna speelde een spierblessure hem parten. Zonder de superster kende Barcelona een niet bijster sterke seizoenstart, want de regerend landskampioen verspeelde al vijf punten in de eerste vier duels.

Messi is er nu dus weer bij, maar Valverde is voorzichtig met zijn aanvaller. "We bepalen morgen pas of hij speelt. Een week geleden was voetballen voor hem uitgesloten, maar Messi heeft veel vooruitgang geboekt." De weer fitte Luis Suárez, die afgelopen weekend al succesvol inviel tegen Valencia, kan volgens Valverde wel gewoon starten.

Voorzichtig met Fati
Mocht Messi niet vanaf de aftrap beginnen, is er misschien weer een basisplaats voor de pas zestienjarige Ansu Fati. Het jonkie maakte veel indruk in de competitie, trof twee keer doel en leek moeiteloos mee te kunnen met het niveau van Barcelona. Valverde neemt desondanks geen risico met zijn toptalent. "We zijn dolblij met Fati, maar we moeten ook goed voor hem zorgen. Als hij morgen speelt, is dat omdat het team hem nodig heeft. En niet omdat er persoonlijke records verbroken moeten worden."

Wie er ook spelen tegen Borussia, moeilijk wordt het volgens Valverde toch wel. "Het is een echte test. We spelen tegen een team dat een grote kandidaat is om de Bundesliga te winnen."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 14 oktober 2019

  2. zondag 13 oktober 2019