Ten Hag verwacht Van de Beek en Mazraoui niet tegen Lille

Ten Hag verwacht Van de Beek en Mazraoui niet tegen Lille

16 september 2019 – Erik ten Hag gaat er nog steeds vanuit dat Donny van de Beek en Noussair Mazraoui niet fit genoeg zijn voor de thuiswedstrijd tegen Lille OSC. Van de Beek traint wel mee met de Amsterdammers maandagmiddag, maar zit vermoedelijk niet bij de selectie. "Verder is iedereen weer fit", zei de oefenmeester, die Carel Eiting - hij mist nog wedstrijdritme - nog niet kan gebruiken op Champions League-niveau.Tijdens de persconferentie werd Ten Hag gevraagd naar de fysieke update van zijn spelersgroep. Op Van de Beek en Mazraoui na is iedereen fit uit de zege op sc Heerenveen gekomen. Wie er gaan spelen, deelde de coach zoals gebruikelijk niet. "Maar ik denk niet vanuit elf spelers. Dat is al zo sinds mijn aantreden. We hebben meer dan elf spelers nodig als je op drie niveau's actief wilt blijven. Dan heb je een grote kleedkamer nodig."

Verhoudingen in de poule
Met Lille treft Ajax een ploeg uit pot 4 en omdat het ook nog eens een thuiswedstrijd betreft, moet het eigenlijk simpelweg winnen. "Chelsea steekt er iets bovenuit, de rest zit heel dicht bij elkaar. Als je dan een thuiswedstrijd hebt, dan moet je resultaat halen, als je door wilt gaan", besefte Ten Hag, die zijn elftal niet per se als de grote favoriet ziet voor de ontmoeting dinsdagavond.

"Lille eindigde vorig seizoen tweede in de Ligue 1 en won met 5-1 van PSG. De Franse competitie is heel sterk, dus wij zijn niet per se de favoriet", counterde Ten Hag. "Maar we lopen ook nergens voor weg." Als grootste uitdaging ziet de coach om de rijen achterin gesloten houden. "De restverdediging moet goed zijn en we moeten goed staan in de omschakeling. Sta je niet goed, heb je meteen een probleem."

Verder is de trainer vooral blij dat het miljardenbal na de twee voorrondes eindelijk weer écht begint. "Dit is waarom je ooit bent gaan voetballen. Dit zijn de mooiste wedstrijden", glimlachte hij. Ook zijn de intenties van de Amsterdammers duidelijk: "We willen dicteren op de helft van de tegenstander."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 14 oktober 2019

  2. zondag 13 oktober 2019