Tadic krijgt mazzelgoal tegen sc Heerenveen op zijn naam

Tadic krijgt mazzelgoal tegen sc Heerenveen op zijn naam

16 september 2019 – Dusan Tadic krijgt het eerste doelpunt van Ajax zaterdagavond definitief op zijn naam. De aanvaller schampte met zijn rug een door Klaas-Jan Huntelaar genomen vrije trap en hoewel arbiter Allard Lindhout de goal op het wedstrijdformulier aan The Hunter gaf, krijgt de Serviër het doelpunt uiteindelijk op zijn naam.In de regel wordt een doelpunt toegekend aan de speler die de bal als laatste raakt van de aanvallende partij. Dat gaat ook in dit geval op, laten Opta Sports weten aan FCUpdate.nl. Bij een eigen doelpunt zijn die criteria weer anders, maar omdat het hier een normaal doelpunt van een Ajacied betreft, gaat Tadic er met de eer vandoor. De KNVB werkt samen met Opta Sports, dat de officiële datapartner van de Eredivisie is. Het is nog mogelijk dat de KNVB uiteindelijk wel vasthoudt aan Huntelaar als doelpuntenmaker, aangezien de voetbalbond en Opta twee losstaande organisaties zijn.

Door Opta's beslissing komt Tadic op een seizoenstotaal van vijf treffers en maakte hij in elke wedstrijd tot dusver minimaal één doelpunt. Huntelaars totaal blijft op in totaal drie Eredivisie-goals staan dit seizoen. "In de wedstrijd claimde ik het doelpunt al, omdat ik voelde dat ik de bal duidelijk raakte en flink van richting veranderde. Dit was boem, een lucky goal. Ik heb tegen Klaas-Jan gezegd dat dit zijn allermooiste assist ooit was", glimlachte Tadic over 'zijn' doelpunt.

Ajax kan protest indienen
Volgens de KNVB bepaalt de scheidsrechter van dienst wie de doelpuntenmaker, behalve bij de volgende situaties. "Als er onenigheid is over de beslissing van de scheidsrechter met betrekking tot het aanwijzen van een doelpuntenmaker, kan de vermeende doelpuntenmaker of de club van de vermeende doelpuntenmaker binnen acht kalenderdagen, nadat de betreffende wedstrijd heeft plaatsgevonden, een schriftelijk protest indienen bij het bureau wedstrijdorganisatie. Alleen dan zal opnieuw gekeken worden of het betreffende doelpunt aan een andere speler moet worden toegekend."

Mochten de Amsterdammers inderdaad protest aantekenen, dan moeten ze dat binnen acht dagen doen. Dan gaat de KNVB er naar kijken.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 6 augustus 2020

  2. woensdag 5 augustus 2020