Spoorboekje: Champions League-specials, Ajax opent tegen Lille

17 september 2019, 07:00   Bijgewerkt: 16 september 2019, 23:40

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 17 september.

Specials

Wat verdien(d)en Ajax, PSV, Feyenoord en AZ in Europa?

De deelname aan de Champions League en Europa League laat Ajax, PSV, Feyenoord en AZ ook cashen. Nog voordat het hoofdtoernooi begint speelden de clubs al miljoenen bij elkaar. Toch zijn de verschillen tussen de Champions League en zijn kleine broertje enorm. Zo verdiende Ajax al circa 47 miljoen en PSV 10 miljoen. Hoe zijn alle deze premies opgebouwd? En wat voor prestatiebonussen liggen er nog te wachten? 

Tien grote talenten om op te letten in de Champions League

De Champions League is natuurlijk de competitie van grote sterren als Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en Neymar, maar ook een prachtig podium voor aanstormend talent. Bij de 32 deelnemers lopen enkele grote beloften rond, die over een aantal jaar het topvoetbal kunnen domineren. FCUpdate.nl werpt een blik op tien grote talenten die bij het Nederlandse publiek nog niet zo bekend zijn, maar die wel kunnen schitteren in de Champions League.

Een blik op de Ajax-opponenten Chelsea, Valencia en Lille OSC 

Ajax kende met OSC Lille, Chelsea en Valencia een loting waar geen enkele 'simpele' tegenstander bij zit in de groepsfase van de Champions League. Het zijn drie tegenstanders met hun eigen bijzondere verhaal en daarom ook alle drie te verslaan voor de Amsterdammers. FCUpdate.nl maakt de balans van de opponenten op. 

Wedstrijden

Ajax - Lille (21.00 uur)

Na twee voorrondes te hebben overleefd, begint Ajax vandaag aan het nieuwe Champions League-seizoen. De halve finalist van vorig seizoen begon het CL-jaar vorig seizoen met een klinkende 3-0 zege op AEK Athene. Voor een soortgelijke uitslag tegen Lille zouden de Ajacieden ongetwijfeld tekeken. Lille, dat met negen punten uit vijf duels een redelijke start heeft gekend, komt vanavond op bezoek.

Chelsea - Valencia (21.00 uur)

In Groep F, de poule van Ajax, komen ook Chelsea en Valencia vanavond voor het eerst dit seizoen in actie in de Champions League. Beide teams zullen met verschillende gevoelens naar het duel toeleven. Chelsea kende een geweldig weekend door met 2-5 te winnen van Wolverhampton Wanderers. Tammy Abraham was met een hattrick de grote held. Bij Valencia werd er ook 5-2 genoteerd, maar dan voor de tegenstander FC Barcelona. Overigens is bij de club van Jasper Cillessen trainer Marcelino vorige week ontslagen tot onvrede van de spelersgroep.

Borussia Dortmund - FC Barcelona (21.00 uur)

Een topduel op de eerste speeldag van de Champions League. Een wedstrijd met veel verhalen. Doet Paco Alcácer zijn oude ploeg pijn? Wat wordt de rol van Frenkie de Jong? Is Lionel Messi weer fit genoeg om te spelen, of kiest Ernesto Valverde wederom voor de piepjonge sensatie Ansu Fati? De winnaar kan al een mentale tik uitdelen, terwijl de verliezer in de loodzware poule, waar ook Internazionale en Slavia Praag zitten, meteen in de achtervolging moet. 

Voetbal op tv

18.55 uur: Internazionale - Slavia Praag, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Champions League-duel

18.55 uur: Olympique Lyon - Zenit, Ziggo Sport, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Ajax - Lille, Veronica, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Napoli - Liverpool, Ziggo Sport Racing, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Chelsea - Valencia, Ziggo Sport Docu, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Benfica - RB Leipzig, Ziggo Sport Extra, live verslag van het Champions League-duel

21.00 uur: Borussia Dortmund - FC Barcelona, Ziggo Sport Golf, live verslag van het Champions League-duel

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen