ErediVisie: Venlo's Verein, talloze goals, Ajax kwetsbaar achterin

ErediVisie: Venlo's Verein, talloze goals, Ajax kwetsbaar achterin

16 september 2019 – Dat de clubs tijdens de interlandperiode stil hadden gezeten, was goed te merken: vrijwel alle teams schoten uit de startblokken. Het zorgde voor een stortvloed aan (mooie) goals, die vaak stof gaven tot napraten. Al ging het ook weleens over de manier van juichen. Verder blijkt Ajax en ook RKC Waalwijk achterin kwetsbaar en is VVV-Venlo definitief op Duitse tour. Zoals Michael de Leeuw na zijn gemiste kansen tegen FC Utrecht brullen we door de afgelopen speelronde in onze wekelijkse rubriek ErediVisie. Doelpunten
Het was het weekend van… de doelpunten! Niet alleen vielen ze in groten getale (46, een evenaring van het eeuwrecord en maar vijf treffers onder het all time speelronderecord), ook waren ze veelal wonderschoon. Melle Meulensteen, Sylvester van der Water en Ajdin Hrustic produceerden treffers die zomaar de wereld over hadden kunnen gaan. Sommige goals vielen ook met veel fortuin: de met zijn rug geraakte goal van Dusan Tadic, de gelijkmaker van AZ's Oussama Idrissi en de eigen doelpunten van Edgar Miguel Ié, Renato Tapia en Haris Vuckic. Verder maakte Reza Ghoochannejhad als eerste invaller ooit vier goals (met vier schoten, in 34 minuten) en Donyell Malen kwam zelfs vijfmaal op papier. Een heerlijk weekendje!

Trainers boos op scorende spelers
In een weekend waarin het doelpunt regende, waren lang niet alle trainers blij met hun trefzekere spelers. Met name Amadou Ciss (Fortuna Sittard) en Evert Linthorst (VVV) lieten het bloed van hun coaches koken. Ciss scoorde in blessuretijd de 2-3 en dus aansluitingstreffer tegen FC Twente, maar verkoos een uitgebreide salto boven het pakken van de bal. "Het feit dat hij de keuze überhaupt maakt, vind ik echt schandalig", foeterde Sjors Ultee, die ook de woorden 'afschuw' en 'ongeloof' in de mond nam. Vorig seizoen zette de Fransman al eens kwaad bloed door tijdens zijn invalbeurt de verkeerde schoenen te dragen en daardoor continu uit te glijden ("Hij moet niet op badslippers voetballen").

Eerder in dit weekend baarde ook Linthorst opzien bij het juichen, door na zijn winnende goal tegen FC Groningen zijn shirt uit te trekken. "Ik heb hem net een boete gegeven, hij moet eten gaan betalen voor de spelers", zei Robert Maaskant. Het goudhaantje van VVV kon daar wel om lachen. 

RKC Waalwijk
Het is duidelijk nog even wennen in de Eredivisie voor RKC Waalwijk. Hoewel de ploeg van Fred Grim aan de bal een prima indruk maakt en tot viermaal toe op voorsprong kwam (tegen VVV-Venlo, FC Twente, PSV en PEC Zwolle), pakte de gepromoveerde clubs tot dusver slechts één punt. Dat komt met name door het aantal tegentreffers, dat na zes duels al op twintig staat. Als deze lijn wordt doorgezet (gemiddeld 3,33 tegengoal per duel), dan komt het seizoenstotaal op 113. Het all time record van aantal tegentreffers in de Eredivisie staat op 111 van SHS uit 1958/59. Komt dat serieus in gevaar dit seizoen?

Ajax achterin kwetsbaar
Ook Ajax is achterin kwetsbaar. Het vertrek van Matthijs de Ligt valt de achterhoede van Ajax zwaar. De Amsterdammers hielden dit Eredivisie-seizoen alleen thuis tegen FC Emmen de nul, terwijl Ajax vorig jaar nog de club met de meeste clean sheets was. Het kreeg tegen achtereenvolgend VVV-Venlo, Sparta en Heerenveen een goal tegen. Met name in de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Heerenveen zag de achterhoede er vaak kwetsbaar uit. Dit zal ook trainer Ten Hag zorgen baren. Daley Blind begon het seizoen op het middenveld, maar werd al snel terug naar achter gehaald om meer zekerheid in te bouwen. Onder andere Schuurs en Veltman stonden centraal naast Blind, maar een echte vaste defensie zoals vorig jaar lijkt er nog niet te zijn. Bovendien kwam de koploper goed weg toen de tweede Friese treffer dit weekend werd afgekeurd...

VVV: Vollgas Verein Venlo
Zum ersten Mal in der Geschichte der Eredivisie hat ein club mit sechs Deutsch Spieler begint: es war VVV-Venlo gegen FC Groningen. Thorsten Kirschbaum, Abwehrspieler Cristian Kum, Richard Neudecker, Tobias Pachonik, Nils Röseler und John Yeboah stand in Robert Maaskant's Mannschaft. Es ist daher keine Überraschung das Evert Linthorst Letzteres tor ein paar Minuten zuvor Nachspielzeit aus eine Eckstock macht. Fußball ist ein einfaches Spiel: 22 Männer jagen 90 Minuten lang einem Ball nach, und am Ende gewinnen immer VVV-Venlo….

En dan nog even dit…

Eredivisie: competitie van talent

Hartverwarmende knuffelactie

Hij kan wel ballen, jongen

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 oktober 2019

  2. zaterdag 19 oktober 2019