Busquets maakt indruk bij Twente: "Die jongen kan ballen, zeg"

Busquets maakt indruk bij Twente: "Die jongen kan ballen, zeg"

16 september 2019 – De verrassende nummer drie in de Eredivisie achter Ajax en PSV is FC Twente. De promovendus is ijzersterk aan het seizoen begonnen en geniet na zes duels nog van een ongeslagen status. Zondag werd ook Fortuna Sittard (2-3) aan de zegekar gebonden, tot tevredenheid van Xandro Schenk.Twente was met name in de eerste helft oppermachtig en kwam eigenlijk pas na de rode kaart voor Keito Nakamura wat in de problemen. Verdediger Xandro Schenk genoot van het spel. "We waren zo comfortabel aan de bal... het was tik-tik, kort-kort en dan lang. Prachtig om te zien", zegt hij tegen Tubantia.

Bij Twente maakte Oriol Busquets zijn basisdebuut. De twintigjarige huurling van FC Barcelona liet een prima indruk achter op Schenk. "Die jongen kan ballen, zeg... Hij heeft nog maar twee keer serieus met ons meegetraind en speelt zo mee."

Verhaegh lang uit roulatie
Er is deze week ook slecht nieuws voor Twente. Rechtsback Paul Verhaegh zal namelijk zo'n zes weken moeten herstellen van een spierblessure. De 36-jarige international speelde tot dusver pas twee Eredivisie-duels voor Twente.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. maandag 12 april 2021

  2. zondag 11 april 2021