Chelsea's Abraham en Barça's Fati moeten paspoort-keuze maken

Chelsea's Abraham en Barça's Fati moeten paspoort-keuze maken

16 september 2019 – Het is niet uitgesloten dat Chelsea-talent Tammy Abraham niet voor Engeland, maar voor Nigeria uit gaat komen. Hoewel hij in een oefeninterland al uitkwam voor The Three Lions, heeft de in Londen geboren aanvaller ook de mogelijkheid om voor Nigeria uit te komen. Zelf wilde hij nog geen duidelijkheid scheppen over zijn toekomst.In de Engelse media kwam zijn keuze ter sprake, omdat Abrahams vader een Nigeriaans paspoort heeft en hij ook voor dat land kan kiezen. In de jeugd speelde hij altijd voor de teams van Engeland, voor wie in november 2017 zijn officiële interlanddebuut maakte namens de hoofdmacht. Omdat het 'slechts' een oefenwedstrijd tegen Duitsland en vier dagen later tegen Brazilië betrof (beide 0-0), kan hij zijn keuze nog veranderen.

Barcelona-talent Fati
Ook rondom FC Barcelona-talent Ansu Fati kwam een soortgelijke discussie op gang dit weekend. De Spaanse bondscoach Robert Moreno heeft bevestigd dat hij de zestienjarige speler maar al te graag gaat gebruiken bij de nationale ploeg van Spanje. "De voetbalbond werkt eraan", sprak hij over de inzetbaarheid van Fati. Hij mag namelijk ook uitkomen voor de nationale ploegen van Guinea-Bissau en Portugal.

Lees ook: Barça-toptalent Fati hakt knoop al door: "Ik wil voor Spanje spelen"

In Nederland zitten we met veel soortgelijke gevallen, waarbij talenten met dubbele paspoorten ook voor andere landen mogen kiezen. In het verleden betrof het onder andere Hakim Ziyech, terwijl momenteel bijvoorbeeld Mo Ihattaren en Sergino Dest voor dezelfde keuze staan. Ook zij hebben alternatieven voor respectievelijk Marokko en de Verenigde Staten.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 13 december 2019

  2. donderdag 12 december 2019