Frenkie de Jong scoort voor Barcelona: "Van het gezeur af"

Frenkie de Jong scoort voor Barcelona: "Van het gezeur af"

16 september 2019 – Voor Frenkie de Jong was de thuiswedstrijd van FC Barcelona tegen Valencia in meerdere opzichten belangrijk. De Nederlander scoorde, gaf een assist en maakte daarnaast ook eindelijk echt indruk met zijn spel voor Barcelona. Dat bleek onder meer aan zijn honderd procent passingprecisie. De Jong heeft genoten.Door zijn goede spel werd de 22-jarige Nederlander verkozen tot King of the Match. "Zo noemen ze de man van de wedstrijd in Spanje. En ik hoorde dat ik die was", lacht hij tegenover De Telegraaf. "Het duel begon super, voor het team en voor mij. Het stond binnen zeven minuten 2-0 en ik was bij allebei de doelpunten betrokken. Dan zit je er gelijk lekker in. Dat was top."

Echt een scorende speler is De Jong niet, maar toch tekende hij tegen Valencia voor een treffer. "Ik ben er zelf nooit zo mee bezig. Het is misschien een enorm cliché, maar het gaat mij er altijd om dat het team zo veel mogelijk scoort. Dat een eerste doelpunt bij de buitenwacht wel speelt, weet ik ook. Dus dan ben ik nu van het gezeur af." Vooral blij was De Jong met zijn spel. "Ik was een stuk dominanter aan de bal, waardoor dit mijn beste optreden in de competitie was. Niet dat het tot dusver heel slecht was, maar tegen Valencia was het beter."

De opluchting en blijdschap door de goede wedstrijd is groot bij de middenvelder. "Een heerlijk gevoel natuurlijk. Niet omdat – zoals me werd gevraagd – dit mijn beste duel ooit zou zijn. Zeker niet, want ik mag hopen dat ik in mijn carrière weleens een hoger niveau heb gehaald. Maar op deze wedstrijd kunnen we verder bouwen als team. We hebben de potentie om er een mooi seizoen van te maken."

Vreugde in skybox
Waar De Jong ook van heeft genoten, was de reactie van zijn vader in de skybox na zijn doelpunt. "Ja, die was goud. Het juichen van mijn vader in de skybox van mijn zaakwaarnemer Ali Dursun – die trots bij hem – maakte me eigenlijk nog blijer dan ik zelf was na mijn doelpunt."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 oktober 2019

  2. zaterdag 19 oktober 2019