Anderlecht-coach Davies boos: "Was onaanvaardbaar"

Anderlecht-coach Davies boos: "Was onaanvaardbaar"

15 september 2019 – Anderlecht verloor zondag wederom in de Belgische Jupiler Pro League en dat maakt trainer Simon Davies boos. In eigen huis ging de ploeg van de Welshman met 1-2 onderuit en dat zorgde voor boosheid bij de oefenmeester. "Pas na de tegengoal hebben ze beseft dat het anders moet en hebben ze zich aangepast aan de hogere pressing van Antwerp. Dat was te laat."Dat zei hij tijdens de persconferentie, geciteerd door Het Laatste Nieuws. "De manier waarop we de tweede helft beginnen, was onaanvaardbaar", baalde hij. "Onze 'ervaren' spelers mogen ook nog jong zijn, van hen verwachten we meer persoonlijkheid en leiderschap. Was keeper Hendrik van Crombrugge er niet geweest, hadden we in die periode na de pauze drie tegengoals geslikt. Die defensieve zorgen moeten er dringend uit en dat is de verantwoordelijkheid van iedereen - ook de mijne."

Na ruim een uur spelen bracht Nacer Chadli Anderlecht weer naast Antwerp, maar uiteindelijk ging het toch nog mis. Onnodig, oordeelde Davies. "We willen van achteruit altijd de perfecte wedstrijd spelen. Maar soms moet het ook eens lelijk en moet er voor die lange bal gekozen worden. We moeten het evenwicht vinden tussen kort en lang." 

Belgisch asfalt
De keeper besefte zelf ook dat zijn elftal het momenteel zwaar heeft. "De weg naar succes gaat nu eenmaal nooit alleen over goed asfalt", stelt Van Crombrugge. "Het is Belgisch asfalt, met veel gaten en hobbelige ritten. Dat is bij ons niet anders. We blijven verder werken en ik blijf vol vertrouwen dat dit goedkomt."

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 oktober 2019