Milan boekt zwaarbevochten zege tegen tiental van Verona

Milan boekt zwaarbevochten zege tegen tiental van Verona

15 september 2019 – AC Milan heeft zondagavond haar tweede zege van het seizoen geboekt: 0-1. De Rossoneri speelde opnieuw een moeizame wedstrijd en had een penalty van Krzysztof Piatek nodig om het tiental (!) van Hellas Verona te verslaan. In de slotfase kwam het nog heel goed weg, toen de bal niet op de stip ging voor Hellas, de VAR beoordeelde de overtreding als buiten het strafschopgebied en dus bleef het bij een vrije trap op de rand van de zestien. Hellas Verona, met oud-Feyenoorder Sofyan Amrabat in de basis, begon de wedstrijd niet al te best. Al na twintig minuten spelen moest het verder met tien man. Mariusz Stepinski werd naar de kant gestuurd, nadat de scheidsrechter Gianlunca Manganiello de VAR raadpleegde. De middenvelder maakte een tackle a la Nigel de Jong in de WK-finale en werd daarvoor terecht met rood bestraft. Desondanks wist AC Milan weinig te creëren en hield Hellas vrij eenvoudig stand.

In de tweede helft kreeg Ante Rebic een reuzekans om de score te openen. Hij kon geheel vrij binnen tikken, maar vanaf een meter of vijf raakte hij de bal volledig verkeerd en ging deze naast. Amper twee minuten later raakte Davide Calabria de paal voor Milan. Twintig minuten voor tijd was het dan eindelijk raak: Piatek schoot een penalty feilloos raak. De ploeg van Marco Giampaolo kwam goed weg, want aan de bal zag het er niet uit van Milan. 

In de slotfase speelde de VAR nog een grote rol aan beide kanten. Eerst werd een tweede treffer van Piatek geannuleerd, waarna in de allerlaatste seconde Hellas nog bijna een penalty kreeg. Calabria kreeg zijn tweede gele kaart voor een overtreding en de bal ging op elf meter: waarmee opnieuw puntverlies dreigde voor Milan. Maar de VAR besloot om de bal niet op de stip te leggen, maar net op de lijn van de zestienmeter. De bal ging vrije trap ging centimers naast, waarna de opluchting vanuit het Milan-vak te horen was.

Volgende week wacht Milan weer een loodzware wedstrijd. Zij spelen dan de derby tegen lijstaanvoerder Internazionale, dat in tegenstelling tot de stadgenoot wél een goed seizoen doormaakt. In dat kader zal het een stuk beter moeten wat AC Milan liet zien zondagavond tegen het gepromoveerde Verona. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 oktober 2019