Scorende Fortunees Ciss wekt met salto woede bij trainer Ultee

Scorende Fortunees Ciss wekt met salto woede bij trainer Ultee

15 september 2019 – Amadou Ciss heeft een slechte beurt gemaakt bij Fortuna Sittard-trainer Sjors Ultee. De Fortunees maakte diep in blessuretijd de aansluitingstreffer tegen FC Twente (2-3), maar in plaats van de bal snel uit het doel te halen, maakte hij een salto en vierde hij de treffer (te) uitbundig. Dat wordt hem niet in dank afgenomen door de technische staf van de Limburgers."Ik heb er vol afschuw en ongeloof naar zitten kijken", zei de coach tegenover FOX Sports. "Je kunt er veel woorden aan vuil maken, maar ik vind het vooral ongelooflijk. Ik weet niet in hoeverre het een bewuste keuze was op het veld, maar het feit dat hij de keuze überhaupt maakt, vind ik echt schandalig." Direct na de wedstrijd heeft de technische leiding in de kleedkamer al duidelijk gemaakt wat men van zijn actie vond.

Verder vond Ultee dat opponent FC Twente eigenlijk gewoon met elf man had moeten blijven staan: de rode kaart voor Keito Nakamura was volgens hem twijfelachtig. "Ik stond er dicht op, dus ik kon het een keer goed zien. Ik had geen rode kaart verwacht", aldus Ultee, die geel ook meer op zijn plaats vond. Met een man meer profiteerde Fortuna Sittard uiteindelijk te weinig van de overtalsituatie en kwam het pas vlak voor het einde tot de 2-3.

"Aanvallend hebben we leuke dingen laten zien, maar verdedigend was het gewoon echt slecht. Als je zo makkelijk goals weggeeft, kun je aanvallen wat je wil, maar dan heeft het toch geen zin", maakte Ultee duidelijk over het optreden van zijn team.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zaterdag 19 oktober 2019

  2. vrijdag 18 oktober 2019