FC Twente zet de goede start door en verslaat Fortuna

FC Twente zet de goede start door en verslaat Fortuna

15 september 2019 – FC Twente heeft de goede seizoensstart een goed vervolg gegeven op bezoek bij Fortuna Sittard. Na een uitstekende eerste helft kreeg Keito Nakamura, hij had al een assist gegeven en goal gemaakt, rood. De thuisploeg zette de achtervolging in, maar die kwam ondanks een eigen doelpunt van Haris Vuckic en late goal van Amadou Ciss echter te laat: 2-3.De Tukkers wonnen onder andere van FC Grongen en FC Utrecht en begonnen ook in Sittard erg goed. Zonder dat het heel veel beter was dan de thuisploeg, opende Keito Nakamura de score. De Japanner maakte zijn derde doelpunt van het seizoen na knap doorgaan. De Limburgers hielden nog geen enkele keer de nul en ook in eigen huis tegen FC Twente lukte dat dus niet. Sterker nog: binnen het half uur viel ook de tweede treffer. 

Die kwam op naam van middenvelder Javier Espinosa. Een mooi afstandsschot richting de verre hoek eindigde tegen de touwen: 0-2. De pass was op aangeven van doelpuntenmaker Nakamura die daarmee ook op papier kwam als assistgever. Een perfecte eerste helft voor de jongeling, maar die eindigde in flink mineur. Hij zette een harde tackle in, miste de bal, waarna de VAR arbiter Dennis Higler naar de kant riep. Hij trok na het zien van de beelden een rode kaart, waardoor uitblinker Nakamura het veld moest verlaten.

In de tweede helft ging Fortuna met een man meer op zoek naar de aansluitingstreffer. De thuisploeg drong aan zonder echt gevaarlijk te worden en na verkeerd ingrijpen van Alexei Koselev kon invaller Giorgi Aburjania een kwartier voor tijd zelfs voor de beslissende 0-3 zorgen. Althans, dat dacht vrijwel iedereen. Direct na de 0-3 werd het 1-3, maar die goal werd (terecht) afgekeurd wegens buitenspel. 

Duur buitenspel, uiteindelijk. Want niet veel later ging de bal alsnog achter Drommel via middenvelder Haris Vuckic. Hij kreeg de bal ongelukkig tegen zijn rug en toen Amadou Ciss diep in blessuretijd ook nog voor de 2-3 zorgde na goed doorgaan op de Twente-keeper, was het nog enkele seconden spannend. Tijd om nog gevaar te stichten was er echter niet meer, waardoor FC Twente nog altijd ongeslagen blijft in de Eredivisie en bovenin meedoet. Voor Fortuna Sittard - bij wie Mica Pinto tien minuten voor tijd met rood werd weggestuurd na het neerhalen van een doorgebroken spelen - zijn de druiven een stuk zuurder: zij staan onder de directe degradatiestreep. 

Opstellingen en beoordelingen

Fortuna Sittard: Koselev 6, Passlack 6.5, Angha 6, Ninaj 5.5 (61. Karjalainen 6) , Pinto 6, Ugur 5 (46. Essers 5.5), Smeets 5.5, Cox 6 (71. Zeka -), Diemers 6.5, Ciss 6, Sambou 6.

FC Twente: Drommel 7, Pleguezuelo 6, Bijen 6, Schenk 6, Verdonk 6, Busquets 6.5, Selahi 5.5 (60. Aburjania 7), Espinosa 7, Aitor 6.5 (74. Berggreen -), Vuckic 6 (82.' Zekhnini -), Nakamura 5.5.

Man of the match: Espinosa
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. donderdag 24 september 2020

  2. woensdag 23 september 2020