Maradona debuteert met nipte nederlaag tegen Racing Club

Maradona debuteert met nipte nederlaag tegen Racing Club

15 september 2019 – Diego Maradona heeft zijn terugkeer als trainer niet opgeluisterd met een goed resultaat: de coach verloor met Gimnasia y Esgrima La Plata in een uitverkocht eigen stadion met 1-2 van Racing Club de Avellaneda. Door het verlies blijft de Argentijnse legende met zijn elftal op de laatste plaats van het hoogste niveau van Argentinië.Na vier duels had Gimnasia y Esgrima La Plata slechts één punt verzameld (in de eerste speelronde) en na de trainerswissel kwam het tegen de ploeg met oud-Ajacied Dario Cvitanich na een half uur ook op achterstand: Diego González opende de score. Maradona kon snel in de tweede helft alsnog juichen en deed dat met verve na de gelijkmaker van Ariel Matías García.

Van lange duur was dat juichen echter niet, want Federico Zaracho zorgde twee minuten later voor de uiteindelijke beslissende 1-2. Ondanks een uitverkocht stadion en de rentree van Maradona als trainer, is er van een schokeffect bij de Argentijnse hekkensluiter vooralsnog geen sprake. 

Eind juli werd bekend dat Maradona operaties aan zijn knie en zijn schouder moest ondergaan. Dat was de reden dat hij zijn taken als trainer van het Mexicaanse Dorados de Sinaloa naast zich neerlegde. Eerder dit jaar kreeg Maradona ook nog te maken met een maagbloeding. Inmiddels gaat het beter met Pluisje, die zijn nieuwe avontuur is gestart met een verlies. 

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 oktober 2019