Schreuder's Hoffenheim gaat in derby af tegen Freiburg: 0-3

Schreuder's Hoffenheim gaat in derby af tegen Freiburg: 0-3

15 september 2019 – Alfred Schreuder heeft een forse tik gekregen met 1899 Hoffenheim zondagmiddag: de Nederlandse coach verloor in eigen huis met liefst 0-3 (!) van rivaal SC Freiburg. In de Baden-derby werd het elftal vrijwel volledig kansloos gelaten en dat zal zorgen baren bij Schreuder, die ook met diverse wissels het tij geenszins wist te keren.Zonder de geblesseerde recordaankoop Diadie Samassékou werd het een heel vervelende middag voor Schreuder, die Jürgen Locadia op de bank liet beginnen. Zoals de wet van Murphy ging alles mis bij Hoffenheim, dat na elf minuten al op achterstand kwam. Christian Gunter werkte knap binnen en na ruim een half uur verdubbelde Janik Haberer de score. Tussendoor werd een goal van Nils Petersen ook nog eens afgekeurd wegens buitenspel.

Een kwartier in de tweede helft kwam Petersen alsnog op het scorebord: hij werkte bij de tweede paal knap binnen en besliste zo de wedstrijd. Hoffenheim, bij wie Locadia in de pauze binnen de lijnen viel, creëerde helemaal niets en zo werd de middag van Schreuder zeer vervelend. Met ruim tien minuten te spelen verlieten de eerste supporters van 1899 Hoffenheim het stadion al.

Volgende week maandag mag Schreuder met zijn elftal revanche nemen op bezoek bij VfL Wolfsburg, maar ook dat wordt niet eenvoudig. Die ploeg is net als Freiburg, dat door de zege qua punten op gelijke hoogte komt met Borussia Dortmund, het seizoen wel uitstekend begonnen. Dat kan Schreuder met vier uit vier voorlopig zeker niet zeggen.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 oktober 2019