Feyenoord heeft het onnodig moeilijk in tweede helft tegen ADO

Feyenoord heeft het onnodig moeilijk in tweede helft tegen ADO

15 september 2019 – Feyenoord heeft het zichzelf zondagmiddag nog uiterst moeilijk gemaakt in eigen huis tegen ADO Den Haag, toch heeft het uiteindelijk drie punten overgehouden aan de ontmoeting in De Kuip. Bij rust leidde Feyenoord dik verdiend met 3-0, maar door twee eigen goals in de slotfase werd het toch nog even spannend in Rotterdam. Daardoor sneeuwden de rentrees van Nicolai Jørgensen en Jens Toornstra onder.Vooraf baalde hier en daar iemand nog van de afwezigheid van Steven Berghuis, maar dat bleek al snel niet nodig. De sterspeler had in Tilburg Feyenoord de eerste overwinning van het seizoen bezorgd door vanaf elf meter raak te schieten, anderen in de selectie wisten ook hoe ze zonder hem om moesten gaan met penalty's. In de eerste helft kreeg Feyenoord er twee tegen ADO, die benut werden door Rick Karsdorp en Leroy Fer.

Het onthutsend zwakke ADO werd in de eerste helft helemaal zoek gespeeld en droeg zelf bij aan die malaise. Na zeven minuten hield Bilal Ould-Chikh vast bij Ridgeciano Haps, waarna Karsdorp aan mocht leggen van elf meter. 25 minuten later ging Aaron Meijers in de fout, hij maakte opzichtig hands en liet Serdar Gözübüyük geen andere keuze dan weer naar de penaltystip te wijzen. Het enige goede van ADO kwam in de eerste helft van de fans, die weer een mooie knuffelactie in petto hadden. 

Tussen de penalty's door had Luciano Narsingh voor de 2-0 gezorgd. Het was een mooie treffer, met veel gevoel stiftte hij de bal over de uitgekomen Mike Havekotte - hij speelde omdat Robert Zwinkels niet beschikbaar was - heen. Wel kwam de goal voort uit opnieuw een fout bij ADO: Havekotte had zich de bal laten ontfutselen. Dat was niet de eerste keer geweest, achterin wist ADO zich geen raad met de hoge druk van Feyenoord. De cijfers vlak voor rust waren dan ook veelzeggend: 78 om 22 procent balbezit, en negen doelpogingen om nul van ADO.

Met twee nieuwe krachten (Dion Malone en Pawel Cibicki) begon ADO aan de tweede helft, hopende op dat Feyenoord met het oog op de Europa League-wedstrijd van donderdag wat gas terug zou nemen. Daar leek het wel op, desondanks hadden binnen tien minuten de 4-0 en 5-0 kunnen vallen. Sam Larsson schoot in kansrijke positie tegen Havekotte op en Narsingh onderging hetzelfde lot. Op aangeven van de sterk spelende Luis Sinisterra was de ADO-keeper hem de baas.

Zo bleef het dus 3-0, maar even later werden de supporters van Feyenoord met ander heuglijk nieuws verwend. In minuut 62 maakte Jørgensen zijn rentree, sinds mei had hij geen minuut meer gemaakt voor Feyenoord. Tien minuten later was het de beurt aan Toornstra. Ook hij had dit seizoen nog niet gespeeld en kwam het veld in voor Fer.

De middag had daarmee helemaal compleet moeten zijn voor Feyenoord, maar dat kwam toch nog in de problemen. Net als ADO in de eerste helft had Feyenoord dat aan zichzelf te wijten. Eerst werkte Edgar Ié de bal op klungelige wijze in eigen doel en vijf minuten voor tijd kopte Renato Tapia de bal keurig achter Kenneth Vermeer. Het verschil tussen Feyenoord en ADO was daardoor opeens nog maar één doelpunt, een scenario waar niemand meer rekening mee had gehouden.

ADO-trainer Fons Groenendijk ook niet, hij kon ook geen extra spits meer inbrengen omdat hij Feyenoord-huurling Crysencio Summerville als derde wissel had gebruikt. Echte hectische momenten kon ADO niet meer creëren voor het doel van Feyenoord en dus bleef de score toch op 3-2 steken. Feyenoord boekte zo de tweede zege van het seizoen en kan op basis van de eerste helft met vertrouwen richting Glasgow afreizen.

Opstellingen en beoordelingen:
Feyenoord: Kenneth Vermeer 6, Rick Karsdorp 6.5, Eric Botteghin 5, Edgar Ié 6, Ridgeciano Haps 7.5, Renato Tapia 6, Leroy Fer 6.5 (76. Jens Toornstra -), Orkun Kökçu 6, Luis Sinisterra 7 (72. Marouan Azarkan -), Luciano Narsingh 6.5 (62. Nicolai Jørgensen 5), Sam Larsson 5.5.

ADO Den Haag: Mike Havekotte 5, Milan van Ewijk 4, Tommie Beugelsdijk 5.5, Shaquille Pinas 5, Aaron Meijers 4.5, Lex Immers 5, Danny Bakker 4 (46. Dion Malone 6), John Goossens 5, Bilal Ould-Chikh 3 (46. Pawel Cibicki ), Tomas Necid 4.5, Erik Falkenburg 5 (79. Crysencio Summerville -).

Man of the match: Ridgeciano Haps
*Spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. zondag 20 oktober 2019

  2. zaterdag 19 oktober 2019