PEC-debutant Reza steelt de show met vier doelpunten tegen RKC

PEC-debutant Reza steelt de show met vier doelpunten tegen RKC

15 september 2019 – Het was de zondag de dag van Reza Ghoochannejhad. De aanvaller maakte in de tweede helft zijn debuut voor PEC Zwolle bij een 1-2 achterstand tegen RKC Waalwijk en boog dit met vier doelpunten eigenhandig om tot 5-2. Diep in de blessuretijd maakte Gustavo Hamer er nog 6-2 van. Lange tijd was RKC zeker niet minder dan PEC, maar de show van Reza deed de hekkensluiter de das om.PEC en RKC begonnen rustig aan de wedstrijd en kwamen tot halverwege de eerste helft nauwelijks tot gevaar op de helft van de tegenstander. Vanuit het niets bracht Iliass Bel Hassani de thuisploeg op voorsprong, nadat een bal via Lennart Thy voor zijn voeten viel. De middenvelder bedacht zich niet en schoot de bal knap achter RKC-keeper Etienne Vaessen.

Beide teams wisten dit seizoen nog niet de nul te houden en ook vandaag lukte het PEC en RKC niet. Vlak na de openingstreffer maakte Melle Meulensteen met een fantastische pegel de 1-1. De verdediger kreeg de bal teruggelegd van Mario Bilate en besloot het met een afstandsschot te proberen. De bal vloog snoeihard achter een volslagen kansloze Xavier Mous. Na deze treffer ging het van kwaad naar erger voor de ploeg uit Zwolle. Clint Leemans, die door PEC wordt uitgeleend aan RKC, gaf voor en de bal viel rechtstreeks achter Mous in het doel. Een bijzonder doelpunt voor Leemans, die scoorde op zijn verjaardag, bij zijn debuut en tegen zijn oude club. Diezelfde Leemans was niet veel later ook dicht bij de 1-3 voor RKC, maar zijn vrije trap verdween via de paal terug in het veld.

De tweede helft begon net als de eerste: matig voetbal en weinig échte kansen, totdat de teams weer op werden geschrikt door een doelpunt. Reza stond koud in het veld voor de geblesseerde Dennis Johnsen toen hij de bal na een goede voorzet van Kenneth Paal achter Etienne Vaessen kopte. De thuisploeg nam vervolgens het spel in handen en was de bovenliggende partij. De defensie van de Waalwijkers had het lastig met de nieuwe aanvalskracht van PEC en met de loopacties van Reza kwam er meer leven in het spel van de thuisploeg.

Met dit eerste doelpunt was de Reza-show pas net begonnen. De spits schoot er vervolgens nog drie achter RKC-keeper Vaessen, die niet wist wat hem overkwam. Hij toonde een neusje voor de goal en zorgde ervoor dat niemand in Zwolle het nog heeft over John Stegeman, die eerder deze week met teveel alcohol op achter het stuur zat. Diep in de blessuretijd maakte Gustavo Hamer er zelfs nog 6-2 van voor de thuisploeg. RKC-coach Fred Grim zal aan het werk moeten met zijn team, want defensief was het helemaal niets meer in de tweede helft.

Opstellingen en beoordelingen*:
PEC Zwolle: Xavier Mous 6; Sai van Wermeskerken 7,5, Rick Dekker 6,5, Sam Kersten 6, Kenneth Paal 7; Pelle Clement 7, Gustavo Hamer 7, Thomas Bruns 5,5 (Mustafa Saymak 6); Iliass Bel Hassani 7,5 (Darryl Lachman -), Lennart Thy 6,5, Dennis Johnsen 6 (Reza Ghoochannejhad 10)

RKC Waalwijk: Etienne Vaessen 5; Juriën Gaari 6, Melle Meulensteen 6, Henrico Drost 4, Lars Nieuwpoort 5 (Lennerd Deneels -); Daan Rienstra 6, Anas Tahiri 6, Clint Leemans 7 (Darren Maatsen -); Stijn Spierings 5,5, Mario Bilate 5,5 (Dylan Vente 5,5), Stanley Elbers 5,5

Man of the Match: Reza Ghoochannejhad
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 23 oktober 2019

  2. dinsdag 22 oktober 2019

  3. maandag 21 oktober 2019