Spoorboekje: duels in de PL en KDD, ErediVisie en Van der Werff

16 september 2019, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op maandag 16 september.

Specials 

ErediVisie

Was een Eredivisie-weekend was het weer: of het nou het doelpuntenrecord, de treffers van Donyell Malen en Reza Ghoochannejhad of de wonderschone goals waren, er gebeurde op vrijwel alle velden wel iets bijzonders. Ajax, PSV, AZ en Feyenoord wonnen en vormen daarom samen met FC Twente, Vitesse en FC Utrecht de bovenste linie van de Nederlandse competitie. In onze wekelijkse rubriek ErediVisie blikken we terug op het weekend. 

Maikel van der Werff: kapitein van een onervaren bemanning

In de herfst van zijn carrière is Maikel van der Werff neergestreken in de Major League Soccer. Met zijn ervaring moet hij het onervaren elftal van zijn landgenoten Ron Jans en Ivar van Dinteren leiding geven. Van der Werff maakt een kwartet Nederlanders in Cincinnati compleet, want ook Gerard Nijkamp staat onder contract bij de club uit Ohio. FCUpdate ging op bezoek bij de Nederlanders en doet verslag. Vandaag deel drie.

Wedstrijden

NEC - De Graafschap (20.00 uur)

Er valt vanavond genoeg te beleven in de Eerste Divisie, aangezien er vier duels op het programma staan. De Graafschap is met dertien punten uit vijf duels goed begonnen aan het nieuwe seizoen en geniet nog van een ongeslagen status. NEC is met acht punten uit vijf duels minder goed uit de startblokken geschoten, maar kan bij een goed resultaat in de streekderby van vanavond alles in één klap goedmaken.

Jong AZ - NAC Breda (20.00 uur)

De Graafschap is niet de enige kampioenskandidaat die vanavond in actie komt, want ook NAC Breda speelt. De ploeg van Ruud Brood stelde vrijdag in eigen huis teleur door tegen tien man van Jong FC Utrecht met 0-0 gelijk te spelen. Een week eerder werd er al verloren van FC Volendam. Vanavond tegen Jong AZ, dat vijf punten heeft na vijf duels, moet er weer eens gewonnen worden door NAC.

Aston Villa - West Ham United (21.00 uur)

Anwar El Ghazi versus Sébastien Haller vanavond in de Premier League. West Ham steekt dit seizoen in goede vorm en heeft zeven punten na vier duels. Promovendus Aston Villa, dat El Ghazi al één keer zag scoren in de Premier League, kent met drie punten uit vier duels een mindere start. Het staat daardoor achttiende, maar kan bij winst wel een mooie sprong maken. 

Voetbal op tv

20.00 uur: NEC - De Graafschap, FOX Sports 1, live verslag van het Eerste Divisie-duel

20.30 uur: Veronica Inside, Veronica, voetbalpraatprogramma

20.45 uur: Torino - Lecce, Ziggo Sport Voetbal, live verslag van het Serie A-duel

21.00 uur: Aston Villa - West Ham United, Ziggo Sport, live verslag van het Premier League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen