Tagliafico geniet van goals en heeft zin in Champions League

Tagliafico geniet van goals en heeft zin in Champions League

15 september 2019 – Doorgaans is Nicolás Tagliafico niet een speler die veel goals maakt, maar zaterdag had de Argentijn het ineens op zijn heupen. Met een krachtige kopstoot en een fraaie halve omhaal zorgde hij voor twee goals tegen sc Heerenveen (4-1). De verdediger is blij met zijn doelpunten en kijkt uit naar de Champions League-campagne die dinsdag van start gaat.De 27-jarige Argentijn weet dat Ajax af en toe wat minder energie in de Eredivisie-duels legt, omdat het soms te makkelijk gaat. "Het is best logisch dat we sommige competitiewedstrijden anders benaderen dan duels in de Champions League", zegt de Argentijn tegen het Algemeen Dagblad. "Maar toch moeten we dat zien te voorkomen."

Tagliafico scoorde zaterdag twee keer. Zijn eerste doelpunt op slag van rust maakte hij met het hoofd. "Dat heeft met wilskracht en timing te maken. Ik doe er alles aan om met mijn hoofd toe te slaan. Dan ben je tot veel in staat", zegt de Argentijn. Zijn tweede goal was een parel van een volley. "Dat deed ik voor de fotografen achter het doel. Nee, ik weet dat Ziyech de bal zo kan geven. Dan ga ik er helemaal voor. Ja, ook bij een voorsprong van 3-1 tegen Heerenveen."

Champions League begint
Dinsdag begint Ajax met een thuiswedstrijd tegen Lille aan het nieuwe Champions League-seizoen. Tagliafico heeft er zin in. "Niemand had verwacht dat we vorig jaar de halve finales zouden halen", zegt hij. "Nu zal er anders naar ons worden gekeken, misschien ook wel door Lille dinsdag. Maar waarom zouden we niet opnieuw kunnen verrassen? We zitten in een sterke poule met Chelsea, Valencia en Lille. Maar voor ons is de Champions League dit seizoen misschien wel het allerbelangrijkste. Maar nogmaals, we moeten onze competitiewedstrijden ook zo serieus benaderen."

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zaterdag 26 september 2020

  2. vrijdag 25 september 2020