Hoekschoppen helpen Utrecht aan winst tegen Emmen

Hoekschoppen helpen Utrecht aan winst tegen Emmen

14 september 2019 – FC Utrecht kan opgelucht ademhalen na de – met name in de tweede helft – spannende thuiswedstrijd tegen FC Emmen van zaterdagavond. De Drenten waren absoluut niet de mindere ploeg, maar lieten zich tot twee keer toe verrassen door een corner: Adrián Dalmau en Gyrano Kerk kopten hun ploeg naar een ogenschijnlijk comfortabele marge. Michael de Leeuw maakte er met zijn 2-1 weer een echte wedstrijd van. FC Utrecht verzuimde voor de beslissing te zorgen, maar liep in de extra tijd alsnog uit naar 3-1 via Jean-Christophe Bahebeck.Zowel John van den Brom als Dick Lukkien had de interlandperiode benut om flink aan de basisopstelling te sleutelen. Mark van der Maarel, Sander van de Streek en Dalmau maakten hun opwachting in de FC Utrecht-basis, nieuwkomers Michaël Heylen en Luciano Slagveer mochten starten bij FC Emmen, net als Tom Hiariej en Michael Chacón.

"Utrecht, wakker worden!", klonk het na een half uur. De thuisploeg moest het spel maken, maar slaagde er niet in om de goed georganiseerde gasten uit elkaar te spelen. FC Emmen kreeg zelfs de eerste grote kans van de wedstrijd, maar De Leeuw kopte tegen de binnenkant van de paal. De eerste kans van FC Utrecht ging er wél in: Dalmau kopte uit een corner de 1-0 binnen.

Na rust volgde een herhaling van zetten: De Leeuw had de 1-1 op zijn schoen, maar schoot over via Maarten Paes en aan de andere kant kon Kerk een hoekschop ongehinderd achter de grabbelende Dennis Telgenkamp koppen. FC Emmen liet het er echter niet bij zitten, De Leeuw kwam voor de derde keer oog in oog met Paes en was nu wel succesvol: 2-1.

FC Utrecht wilde niet opnieuw de controle uit handen geven en zette aan voor de beslissende 3-1. Dalmau, Van de Streek en Simon Gustafson waren dichtbij, maar konden de bal niet voorbij Telgenkamp krijgen. Sergio Peña zorgde aan de andere kant voor een hachelijk moment, maar Willem Janssen kon ternauwernood ingrijpen. De wedstrijd bleef spannend tot de vijfde minuut van de blessuretijd, toen invaller Bahebeck zijn hoofd koel hield na een counter: 3-1.

Op zondag 22 september komen beide ploegen wederom in actie. FC Utrecht reist dan af naar sc Heerenveen, FC Emmen ontvangt Feyenoord aan de eigen Oude Meerdijk.

Opstellingen en beoordelingen*
FC Utrecht: Maarten Paes 7; Sean Klaiber 6.5, Willem Janssen 7, Justin Hoogma 5.5, Mark van der Maarel 5.5; Adam Maher 4.5, Bart Ramselaar 5.5 (85. Giovanni Troupée -), Simon Gustafson 6.5 (80. Issah Abass -); Gyrano Kerk 6, Adrián Dalmau 7 (90+1. Jean-Christophe Bahebeck -), Sander van de Streek 5
FC Emmen: Dennis Telgenkamp 4.5; Glenn Bijl 7, Michaël Heylen 6.5, Nick Bakker 6, Jan-Niklas Beste 4.5; Nikolai Laursen 7, Tom Hiariej 5.5 (74. Filip Ugrinic -), Sergio Peña 7, Michael Chacón 6 (81. Wouter Marinus -), Luciano Slagveer 4 (70. Ruben Roosken 5); Michael de Leeuw 5.5
Man of the match: Nikolai Laursen
*: spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 21 oktober 2019

  2. zondag 20 oktober 2019