Juve en De Ligt hebben mazzel met punt bij Fiorentina

Juve en De Ligt hebben mazzel met punt bij Fiorentina

14 september 2019 – Juventus is in de Serie A niet langer zonder puntenverlies. De Oude Dame kwam zaterdagmiddag op bezoek bij Fiorentina niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Gezien de kansenverhoudingen in Florence mocht de kampioen van Italië het meest tevreden zijn met het gelijkspel. Matthijs de Ligt begon voor de tweede keer op rij in de basis bij Juventus en maakte wederom een wat onzekere indruk.De van Ajax overgekomen verdediger vormde net als tegen Napoli (4-3) een centraal duo met Leonardo Bonucci. Toen was de Golden Boy bij alle tegendoelpunten van Juventus betrokken. Ondanks dat De Ligt tegen Fiorentina niet altijd een even solide indruk maakte, hield hij ditmaal wel de nul. Dat was mede te danken aan Wojciech Szczesny, die er na een kwartier voor zorgde dat een zwakke breedtepass van De Ligt niet in het doel kon worden gelopen door Franck Ribéry.

De ervaren Fransman startte voor de eerste keer in de basis bij Fiorentina en maakte direct veel indruk. Ribéry nam zijn nieuwe ploeg bij de hand en zorgde ervoor dat Juventus het leven zuur werd gemaakt. De ploeg van trainer Maurizio Sarri werd vaak in de verdedigende stellingen gedwongen, maar hield in tegenstelling tot twee weken geleden het doel schoon. In de slotfase kwam Juventus er nog een aantal keer gevaarlijk uit, maar onder meer een acrobatische inzet van Cristiano Ronaldo leverde geen doelpunt op.

Juventus kan zich nu volledig richten op de eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen. De Italianen gaan woensdag op bezoek bij Atlético Madrid.

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler, met een prijzenpot van minimaal 3.000 euro!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 18 november 2019

  2. zondag 17 november 2019

  3. zaterdag 16 november 2019