Slutsky ziet in huurling Obispo toekomstig basisspeler van PSV

14 september 2019, 12:09

Armando Obispo heeft in zijn eerste maanden in dienst van Vitesse een goede indruk gemaakt op Leonid Slutksy. De twintigjarige verdediger speelt een jaar in Arnhem en keert dan in principe terug bij PSV. Daar heeft Obispo absoluut een toekomst, denkt de Russische oefenmeester.

Obispo vormt dit seizoen samen met Danilho Doekhi het centrale duo bij Vitesse. "Ik denk dat hij de potentie heeft om basisspeler van PSV te worden. Armando heeft veel kwaliteiten", stelt Slutsky in gesprek met De Telegraaf. De centrale verdediger neemt het zaterdagavond met Vitesse op tegen zijn werkgever PSV. Een bijzondere wedstrijd voor Obispo, al relativeert Slutsky het belang van de ontmoeting. "PSV gaat hem niet beoordelen op twee wedstrijden tegen PSV, maar op hoe hij het gedurende het hele seizoen heeft gedaan."

De ontwikkeling van Obispo doet Mark van Bommel goed. "Hij speelt elke minuut", weet de PSV-trainer. "Al onze gehuurde spelers worden gevolgd en daar worden rapporten van gemaakt. Ik probeer ze zelf ook zoveel mogelijk te zien, al is dat bij Maxi Romero bijvoorbeeld een ander verhaal. Hij speelt op andere tijden, maar daar probeer ik wel beelden van te zien en zo is dat bij Armando ook. Het is mooi dat hij gewoon bij een goede club in Nederland speelt."

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen