De Wit trok zijn conclusies toen Van de Beek-transfer strandde

14 september 2019, 10:13

Vlak voor het verstrijken van de zomerse transferdeadline maakte Dani de Wit de overstap van Ajax naar AZ. De 21-jarige middenvelder wilde aanvankelijk voor zijn kansen gaan in Amsterdam, maar trok zijn conclusies toen bleek dat hij ook in het nieuwe seizoen weinig uitzicht op speeltijd had. Dat Donny van de Beek bij Ajax bleef, heeft een grote rol in de De Wit-transfer gespeeld.

Van de Beek speelt bij Ajax op de positie waar De Wit ook het beste uit de voeten kan: als meest vooruitgeschoven middenvelder. "Als Donny naar Real Madrid was gegaan, was het voor mij bij Ajax een heel ander verhaal geworden", geeft De Wit toe tegenover Het Parool. "Ik heb die ontwikkelingen bewust afgewacht. Voor Donny zou een transfer naar Real fantastisch zijn geweest en voor mijn positie was dat ook beter. Zo dun is dat lijntje dus. Ik heb voor mezelf gekozen. Ik nam geen genoegen meer met de rol die ik had. Ik wil dit seizoen meer spelen. Dat perspectief was er niet."

In totaal speelde De Wit dertien wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. Zonder definitief te breken vertrok de middenvelder uit Amsterdam. Dat was geen eenvoudige keuze. "Ik laat toch 13 jaar Ajax achter je, van mijn 8ste tot mijn 21ste. Ik droomde ervan basisspeler te worden van Ajax. Dat is niet gelukt, maar ik heb er alles aan gedaan om te slagen. Ik hoef mezelf niets te verwijten. En ik heb uiteindelijk Ajax 1 gehaald en Champions League gespeeld in een geweldig jaar. Het niveau was vorig seizoen absurd hoog."

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen