Weghorst woest op arbitrage na goedkeuren discutabele goal

14 september 2019, 09:58   Bijgewerkt: 14 september 2019, 10:50

Wout Weghorst was vrijdagavond niet te genieten na de wedstrijd tussen Fortuna Düsseldorf en VfL Wolfsburg (1-1). De Nederlandse spits scoorde na een halfuur weliswaar zijn derde doelpunt van het seizoen, maar dat leverde zijn ploeg slechts één punt op. De openingsgoal van Fortuna Düsseldorf, die na een kwartier viel, had volgens Weghorst nooit mogen tellen.

Niko Giesselmann opende na een kwartier de score namens de thuisploeg. Hij kon de 1-0 maken omdat de arbitrage vlak daarvoor niet ingreep bij een situatie waarbij de bal de zijlijn leek te hebben gepasseerd. Matthias Zimmermann hield de volgens de grensrechter ternauwernoord binnen de lijnen. De VAR keek de beelden terug, maar kon niet met zekerheid stellen dat de bal de zijlijn volledig had gepasseerd.

"Ik heb net de beelden teruggekeken. Op het veld zag ik al dat de bal over de zijlijn is geweest", sprak Weghorst tegen Duitse media. "Er staan 26 camera's langs het veld, maar blijkbaar is dat nog niet genoeg. Ik vind het ongelooflijk dat de grensrechter niet hetzelfde heeft gezien als ik. Hij staat er met zijn neus bovenop, terwijl ik twintig meter verderop in het veld sta."

Door de remise is Wolfsburg er niet in geslaagd om de koppositie in de Bundesliga te veroveren. De club van Weghorst bevindt zich nu op de tweede plaats met één punt achterstand op koploper RB Leipzig.

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen