Comeback voor De Graafschap, Excelsior en Cambuur blijven bij

13 september 2019, 22:05

De Graafschap heeft op het nippertje de koppositie in de Eerste Divisie weten te behouden. De Superboeren keken bij rust tegen een 0-2 achterstand aan tegen Jong Ajax, maar na een rode kaart voor de talentvolle Amsterdammers keerde de wedstrijd helemaal om: 3-2. Concurrent Excelsior bleef De Graafschap bij door met 4-2 van Almere City te winnen, terwijl ook Cambuur zich blijft mengen in de strijd om de bovenste plaatsen. 

De Graafschap – Jong Ajax 3-2

De beloften uit Amsterdam waren de betere ploeg in de openingsfase. Jurgen Ekkelenkamp verzuimde Jong Ajax al na zes minuten op voorsprong te schieten, omdat Hidde Jurjus dat met een goede redding voorkwam. Drie minuten later stond diezelfde Ekkelenkamp aan de basis van de 0-1. Toine van Huizen maakte een overtreding op de Ajax-middenvelder en de bal ging op de stip. Spits Lassina Traoré ramde de penalty vervolgens hard in het dak van het doel. De Graafschap lukte het lange tijd maar niet om in de zestien van Jong Ajax te komen. Alleen Javier Vet schoot één keer net naast. Vlak daarna verdubbelde Ajax via Ryan Gravenberch de voorsprong na een ingooi: 0-2.

Cambuur – Helmond Sport 5-1

In Leeuwarden hoopte Cambuur de goede reeks van drie zeges uit vier wedstrijden een positief vervolg te geven. Helmond Sport won afgelopen weekend voor het eerst, maar was vanavond geen partij voor de Friezen. Robert Mühren opende na twintig minuten met een simpele schuiver de score en zag ploeggenoot Jamie Jacobs tien minuten later met een intikker de 2-0 aantekenen. Helmond kwam er nauwelijks aan te pas en het thuispubliek werd verwend op deze vrijdagavond. Na iets meer dan een half uur volgde het hoogtepunt van de wedstrijd toen Ragnar Oratmangoen met een stift voor de 3-0 zorgde.

Excelsior – Almere City 4-2

Zowel Excelsior als Almere City presteerde de laatste weken wisselvallig met een overwinning, gelijkspel en nederlaag in de laatste drie duels. De Rotterdammers waren in eigen huis sterker in de beginfase en zagen Ahmad Mendes Moreira de eerste kans maar net naast schieten. Beide teams waren daarna wel dreigend, maar gingen met 0-0 de rust in. Het bleek later dat de ploegen het spektakel hadden bewaard voor de tweede helft. Excelsior schoot na rust uit de startblokken toen Rai Vloet vijf minuten in het tweede bedrijf de score opende met een mooie uithaal. Spits Joel Zwarts verdubbelde vier minuten later die voorsprong en de drie punten leken in de tas voor Excelsior. Zeker toen Niek Vossebelt namens Almere een strafschop niet wist te maken.

Maar de Flevolanders gaven niet op en kwamen via een hard schot in de linkerhoek van Shayon Harrison toch terug tot 2-1. Erg lang kon Almere overigens niet van die aansluitingstreffer genieten, want vier minuten later strafte Excelsior zwak spel van Almere genadeloos af. De bal werd op het middenveld veroverd en eindstation Vloet ramde keihard raak: 3-1. Het duel leek beslist, maar omdat Anass Ahannach weer iets terug wist te doen volgde alsnog een spannend slot. In die laatste fase deed Stijn Meijer zijn oude club Almere pijn door de 4-2 binnen te tikken en zo zijn nieuwe ploeg drie punten te bezorgen.

Overige uitslagen: 

NAC Breda - Jong FC Utrecht 0-0

FC Den Bosch - NEC 2-2

FC Eindhoven - Roda JC 1-1

Jong PSV - Jong AZ 3-2

FC Volendam - FC Dordrecht 1-1

MVV Maastricht - Telstar 1-2

Programma:

TOP Oss - Go Ahead Eagles (zaterdag, 19:45 uur)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen