Eredivisie Vrouwen: Ajax koploper na lastige zege bij PEC Zwolle

13 september 2019, 21:33

Ajax is weer de koploper in de Eredivisie Vrouwen. De Amsterdammers hadden het niet makkelijk bij hekkensluiter PEC Zwolle, maar wisten uiteindelijk toch de drie punten mee naar de hoofdstad te nemen: 2-4. PSV en FC Twente kunnen nog wel de eerste plaats overnemen, want zij hebben een duel minder gespeeld.

In Zwolle kwam Ajax al vroeg op achterstand. Dominique Bruinenberg scoorde in de achtste minuut en dat was het eerste teken van een lastige avond voor Ajax. Via Marjolijn van den Bighelaar en Ellen Janssen bogen namens de Amsterdammers weliswaar de stand snel om in hun voordeel, maar een volledig vrijstaande Rebecca Doejaarden knikte PEC voor rust nog gelijk.

De 2-2 leek de ruststand te worden, maar na een lange periode van druk richting het doel van PEC maakte Lina Salmi er pal voor het fluitsignaal 2-3 van. Vanity Lewerissa besliste kort na rust met de 2-4 de wedstrijd, al kregen beide ploegen nog meer kansen in het amusante duel.