Bosz wil met Leverkusen resultaat tijdens weerzien in Dortmund

13 september 2019, 19:12

Peter Bosz keert zaterdagmiddag als coach van Bayer Leverkusen terug bij de club waar hij zijn eerste Duitse avontuur beleefde: Borussia Dortmund. De Nederlandse coach kijkt uit naar het weerzien met de Duitse grootmacht en negeert de uitspraken van Marco Reus aan het adres van Leverkusen-ster Kai Havertz.

De steunpilaar van Bosz' elftal stond nadrukkelijk in de belangstelling van Bayern München en Dortmund, maar verkaste niet naar een andere club. International Reus liet deze week aan Duitse media weten er alles aan te willen doen om Havertz spoedig naar Dortmund te halen. "Dat heb ik bij Julian Brandt gedaan en dat zal ik ook bij Havertz doen", waren de woorden van Reus.

Het zal Bosz een zorg zijn, geeft hij tijdens de persconferentie aan. "Als een speler van de tegenpartij zich bezig wil houden met andere zaken dan de wedstrijd, moet hij dat zelf weten." Veel liever heeft Bosz het over de wedstrijd tegen Dortmund, waar hij in 2017 na een sterk seizoen met Ajax een half jaar de scepter zwaaide. Na een voortvarend begin moest hij na een paar mindere resultaten het veld ruimen.

Dortmund heeft zes punten na drie wedstrijden en doet daarmee onder voor Leverkusen (zeven uit drie). Bosz hoopt na drie nederlagen tegen Dortmund met Bayer weer eens te winnen van de nummer twee van vorig jaar. "We hebben die keren goed gespeeld, maar zij wonnen steeds. Het wordt in elk geval een groot feest voor de voetbalfan."

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen