Stegeman wil 'geen leuke week' besluiten met winst op RKC

13 september 2019, 16:53

PEC Zwolle moet zondagmiddag een beladen week afsluiten met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter RKC Waalwijk. Tijdens het perspraatje ging de aandacht vanzelfsprekend uit naar trainer John Stegeman, die vorige week met zijn auto en een slot teveel op tegen een lantaarnpaal botste.

Afgelopen maandag ging Stegeman al diep door het stof op de sponsoravond van de Zwollenaren. Vrijdag stond hij onder meer De Stentor te woord. "Het was natuurlijk geen leuke week. Ik heb mezelf in een lastig parket gemanoeuvreerd. Zo simpel is het. Daar heb ik de afgelopen week voldoende over verteld en gezegd."

Na de fout van Stegeman werd er getwijfeld aan de geloofwaardigheid van de oefenmeester. Dat realiseert hij zich nu ook. "Dat hebben we met elkaar ook gedaan. Ik voel de steun vanuit het kantoor, van de staf en van de spelers. Die hebben met me gesproken en gaven aan dat ze mij unaniem steunen. Dat voelt heel goed. Ze keuren het niet goed. Maar dat doe ik ook niet. Maar weet je.. Als ze mij steunen ga ik ervan uit dat ik hun trainer blijf."

Lees ook: Stegeman krijgt rijontzegging

Reza vanaf de bank 

De veelbesproken trainer hoopt de zware week met een zege te besluiten. Dat moet hij doen zonder Vito van Crooij en Etiënne Reijnen. Van Crooij herstelt van een buikwandblessure en Reijnen heeft een enkelkwetsuur. Bram van Polen, Mike van Duinen, Thomas Lam en Yuta Nakayama zijn al langere tijd niet beschikbaar.

Wie er wel bij is, is aanwinst Reza Ghoochannejhad. De nieuwe spits begint vanaf de bank. Hij is volgens Stegeman nog niet fit genoeg voor een basisplaats. "Hij kan nog geen negentig minuten spelen, maar is iemand die iets toevoegt aan deze groep."

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen