Buijs duwt zijn FC Groningen in favorietenrol voor duel in Venlo

13 september 2019, 15:56

Danny Buijs acht zijn ploeg FC Groningen favoriet voor de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. De trainer van de noordelingen is van mening dat Groningen meer kwaliteit heeft dan de Limburgers en hoopt dat Deyovaisio Zeefuik en Kaj Sierhuis hun goede vorm tijdens de wedstrijden van Jong Oranje kunnen doortrekken.

Het duo kwam afgelopen week in actie tegen Jong Cyprus en had met een doelpunt en assist een aanzienlijk aandeel in de 5-1 overwinning. Buijs is tevreden met hun prestaties, laat hij weten op de website van de club. "Mooi voor die jongens. Zeefuik heeft die wedstrijd veel voorzetten kunnen geven, waaronder één op Kaj die werd afgerond. Ook Sierhuis had naast zijn goal een mooie assist na een geweldige diagonale loopactie."

De twee lijken een zekerheidje voor de wedstrijd in Venlo, die Buijs moet zien te winnen zonder het gehavende trio Michael Breij, Gabriel Gudmundsson en Samir Memisevic. Ramon Pascal Lundqvist reist mogelijk wel af naar Limburg. "Hij heeft vier weken niet meegedaan, maar heeft gisteren een gedeelte meegetraind en vandaag de gehele training. Als hij geen reactie heeft, nemen we hem mee naar Venlo."

Als FC Groningen, dat veertiende staat met vier punten, de uitwedstrijd wint, wipt het over de Venlonaren (zes punten uit vijf wedstrijden) heen. Buijs is hoopvol. "Zonder de tegenstander te onderschatten, denk ik dat wij licht favoriet zijn."

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen