Garcia geniet van 'hoog tempo en goede spirit' bij FC Twente

13 september 2019, 15:11

Na vijf wedstrijden is FC Twente nog ongeslagen en bezet het de vijfde plaats in de Eredivisie. Trainer Gonzalo Garcia telt zijn zegeningen en heeft er inmiddels nog een paar opties bij gekregen. Hij leeft dan ook vol vertrouwen toe naar de wedstrijd van zondag tegen Fortuna Sittard.

Internationals Oriol Busquets en nieuwkomer Jöel Latibeaudiere verschenen vrijdag op het trainingsveld. "Het is mooi dat we internationals in de selectie hebben, daar mogen we trots op zijn", vindt Garcia. "Busquets heeft met Jong Spanje gespeeld en Aburjania twee wedstrijden met Georgië. Dat is mooi. Voor Latibeaudiere was het vandaag zijn eerste training met de groep en het is goed dat hij er is. Net als de komst van Queensy Menig. Dat zorgt voor een goede onderlinge competitie in de selectie en het is prettig om keuzes te kunnen maken. Als ik naar de trainingen van deze week kijken dan zie je een goede spirit en een hoog tempo, dat is mooi om te zien."

Zaterdag maakt Garcia zijn selectie voor het duel van zondag en wordt duidelijk of Jöel Latibeaudiere en Godfried Roemeratoe mee kunnen doen. Wie zeker niet mee kunnen doen, zijn de geblesseerden Paul Verhaegh en Wout Brama. Laatstgenoemde is wel op de weg terug. "Wout is er lange tijd uit geweest en moet weer opbouwen, misschien kan hij maandag al speelminuten maken bij Jong FC Twente."

In tegenstelling tot Twente kent tegenstander Fortuna geen goede start van de competitie. "Het is moeilijk in te schatten op welke manier Fortuna gaat spelen", zegt Garcia. "Ze hebben dit seizoen in verschillende formaties gespeeld en onlangs een aantal nieuwe spelers aangetrokken. Het is een ploeg die veel strijd levert, een lastige tegenstander. Het is belangrijk dat we ons richten op ons eigen spel."

Lees ookFortuna hunkert naar zege: "Qua arbeid en strijdlust zit het goed"

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen