Slot heeft goed nieuws: alle twijfelgevallen bij AZ inzetbaar

13 september 2019, 14:46   Bijgewerkt: 13 september 2019, 15:18

AZ-trainer Arne Slot beschikt zaterdagavond tegen Sparta Rotterdam over een fitte spelersgroep. De coach had in aanloop naar het duel in Den Haag te maken met een aantal twijfelgevallen, maar Myron Boadu, Ron Vlaar en Ferdy Druijf zijn alle drie gewoon inzetbaar. Dat vertelt Slot op de persconferentie daags voor het treffen met Sparta.

Vanwege bovenbeenklachten meldde Boadu zich onlangs af bij Jong Oranje. Tijdens de interlandperiode is de achttienjarige spits voldoende hersteld van zijn blessure om komend weekend weer in actie te kunnen komen. "Myron is weer fit, net als de rest van onze selectie. We krijgen vanaf zaterdag zeven wedstrijden in 23 dagen, dus het wordt een mooie uitdaging om iedereen fit te houden. We weten dat je zo'n druk programma moet draaien als je in de top wil spelen. Daarom hebben we ook meer dan elf goede spelers", aldus Slot op de clubwebsite.

Door de stadionproblemen speelt AZ zijn thuiswedstrijden de komende tijd in het onderkomen van Den Haag. Gevolg daarvan is dat de Alkmaarders meer wedstrijden op kunstgras afwerken. "Maar ik vind niet dat we daarom ook op kunstgras moeten trainen", zegt Slot. "Als wij het gras sproeien, gaat de bal ook snel rond. En als we op kunstgras zouden willen trainen, moet je het bij ADO zelf doen omdat elk kunstgrasveld anders."

AZ treft in Sparta een tegenstander die het seizoen met acht punten uit vijf wedstrijden verrassend goed is begonnen. "Ik vind het knap hoeveel punten Sparta tot nu toe gepakt heeft, en die zijn niet gestolen. Ze maken écht een goede indruk op me. Ze hebben een elftal dat hard werkt zonder bal en ze hebben veel jongens met scorend vermogen", besluit de trainer.

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen