Van Bommel mist Gutiérrez en hoopt op Bergwijn

13 september 2019, 14:43   Bijgewerkt: 13 september 2019, 15:12

Door een handblessure kan Érick Gutiérrez zaterdag niet deelnemen aan de wedstrijd tegen Vitesse. De middenvelder van PSV is er zeker niet bij, terwijl achter de naam van Steven Bergwijn nog een vraagteken staat. Trainer Mark van Bommel is desondanks positief gestemd over het duel van zaterdag.

De coach kan niet beschikken over Ryan Thomas, Ibrahim Afellay, Gastón Pereiro en Sam Lammers. "Met de jongens die hier zijn gebleven hebben we een goede wedstrijd gespeeld (tegen FC Köln, red.), we hebben een aantal daagjes vrij gehad en eigenlijk is er maar één minpuntje. Guti heeft een botje in zijn hand gebroken. Hij is er tegen Vitesse niet bij", spreekt Van Bommel op de clubwebsite. Steven Bergwijn, die door een hamstringblessure niet bij Oranje was, is een twijfelgeval.

Van Bommel vindt dat zijn ploeg er goed op staat richting het duel met koploper Vitesse. "Dit team is beter dan dat van vorig jaar", zegt de coach. "Ik ben geen trainer die houdt van veel wisselingen, maar ik denk wel dat ik dit jaar meer zal rouleren dan vorig jaar. Het team wordt niet minder als er een andere speler in het veld komt omdat het niveau heel dicht bij elkaar ligt. Alleen al voorin kunnen we in veel verschillende varianten spelen. Die luxe heb ik natuurlijk graag."

Tijdens de interlandperiode liet Donyell Malen van zich horen door bij zijn debuut voor Oranje te scoren tegen Duitsland. Tegen Estland stond hij vervolgens in de basis. "Ik ben supertrots op hem", aldus Van Bommel. "Ik heb Donyell direct een appje gestuurd. Het duurde even voordat ik iets terugkreeg want zijn telefoon stond 'in de fik', zo zei hij."

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen