Doorgebroken Dest tekent nieuw contract bij Ajax

13 september 2019, 14:04

Ajax heeft het contract van Sergino Dest (18) met één seizoen verlengd. De Amsterdammers communiceren vrijdag via de officiële kanalen dat de doorgebroken rechtsback zijn krabbel heeft gezet onder een verbintenis die doorloopt tot de zomer van 2022. In de overeenkomst is de optie voor nog een jaar opgenomen.

Dest heeft de voorbije periode snel naam gemaakt. De jonge verdediger maakte indruk tijdens de voorbereiding en speelde dit seizoen al zeven wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. Omdat Dest over zowel een Nederlands als Amerikaans paspoort beschikt, kan hij kiezen voor een interlandcarrière bij Oranje of de Verenigde Staten. Dest speelde onlangs twee oefenduels voor Team USA, maar heeft nog geen definitief besluit genomen over zijn interlandloopbaan.

Zijn trainer, Erik ten Hag, zei vrijdag op de persconferentie in aanloop naar het duel met sc Heerenveen dat hij Dest onlangs heeft getipt bij de KNVB. "Ik weet niet hoe ze hem beoordeeld hebben, dat is aan de KNVB'', wordt de coach geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Wij staan samen voor het Nederlands voetbal dus vind ik het logisch dat we elkaar helpen. Sergino heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt en laat zich dit seizoen bij ons zien."

"Ik wil benadrukken dat de keuze natuurlijk bij de speler ligt. Het gevoel speelt daarin ook een belangrijke rol. Waar voel je je verbonden mee? Als Nederlander dien ik het belang van het Nederlands voetbal en mijn voorkeur ligt bij Nederland, maar ik respecteer uiteraard zijn beslissing", besluit Ten Hag.

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen