Pronk: "Bij Ajax wordt er gevraagd dat je elk moment top bent"

Pronk: "Bij Ajax wordt er gevraagd dat je elk moment top bent"

13 september 2019 – Zakaria Labyad, Bart Ramselaar, Yassin Ayoub en Sofyan Amrabat maakten de voorbij jaren de overstap van FC Utrecht naar een club uit de traditionele top drie. Geen van hen slaagde (tot nu toe) bij Ajax, PSV of Feyenoord. De stap van de subtop naar de top is geen eenvoudige, weet ook Robin Pronk.De trainer werkte bij Jong FC Utrecht en het Onder-19 team samen met Ramselaar, Ayoub en Amrabat. Daarvoor was hij lange tijd werkzaam bij Ajax. "Op het moment dat je bij Ajax komt, wordt er gevraagd dat je elk moment top bent. Dan kan je geen mindere dag hebben of een dag verslappen. Bij FC Utrecht kan je nog weleens, tussen aanhalingstekens, een snipperdag opnemen", zegt Pronk tegen de NOS.

"Als je daar tot de twee of drie besten behoort - en dat deden die jongens - heb je minder concurrentie. Bij een topclub moet je ineens knokken voor je plek", vervolgt hij. "Speel je twee mindere wedstrijden, dan denkt de coach: ik geef een ander een kans. Je wordt elke dag langs een hele scherpe meetlat gelegd, elke dag gewogen."

Labyad houdt bij Ajax de bank warm, Ramselaar is terug bij Utrecht, Ayoub komt weinig aan spelen toe bij Feyenoord en Amrabat is na een mislukt avontuur in België neergestreken in Italië. "Achteraf was het misschien verstandig geweest als Ramselaar, Ayoub en Amrabat iets langer bij Utrecht gebleven waren. Maar dat is de koe in de kont kijken, zoals sommige trainers zeggen."

Ramselaar leek aanvankelijk te slagen bij PSV, maar nadat Mark van Bommel het stokje overnam van Phillip Cocu, raakte de middenvelder uit beeld. Pronk denkt dat het geen botte pech is dat de middenvelder op een zijspoor raakte. "Een trainerswissel hoort bij het voetbal. Dan moet blijken of je bij de nieuwe trainer ook een van de elf bent. Dat was met Ramselaar onder Van Bommel duidelijk niet het geval."

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler, met een prijzenpot van minimaal 3.000 euro!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. woensdag 29 januari 2020

  2. dinsdag 28 januari 2020