Allegri heeft geen spijt van vertrek bij Juventus en looft Ronaldo

13 september 2019, 11:30

Na vijf jaar kwam de samenwerking tussen Massimiliano Allegri en Juventus afgelopen zomer ten  einde. De oefenmeester nam vervolgens ook geen nieuwe klussen aan en zit momenteel dus zonder werkgever. Spijt van zijn keuze heeft hij niet.

In Italiaanse media gaat de 52-jarige coach is op zijn keuze om Juventus de rug toe te keren. "Ik heb absoluut geen spijt van mijn keuze", zegt Allegri. "Dingen moeten niet geforceerd worden. Na vijf jaar was het voor mij tijd voor een pauze. De voorzitter van Juventus begreep dat ook." Allegri pakte in zijn periode alle landstitels en haalde de Champions League-finale.

In zijn laatste seizoen werkte de coach samen met Cristiano Ronaldo, over wie hij lovend is. "Zijn mentale kracht is zijn grootste kracht", vindt Allegri. "Hij is 34 jaar en heeft alles al gewonnen, maar hij blijft zichzelf motiveren. Techniek is belangrijk om lang in de top te spelen, maar het draait om je hoofd en hoe professioneel je bent. Ik zou daardoor altijd voor Ronaldo gaan en niet voor een jong talent."

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen