Ten Hag positief over buitenlands duo: "Kan verfijnder en beter"

13 september 2019, 10:17   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Bij Ajax krijgen Edson Alvarez en Lisandro Martinez momenteel de voorkeur op het middenveld. Beide spelers kunnen ook achterin uit de voeten, maar Erik ten Hag ziet in het duo een sterk verdedigend koppel in de middenlinie. De coach is positief over de twee zomeraanwinsten.

Wie er op de posities voor de verdediging staan, is volgens Ten Hag heel belangrijk voor het spel. "Het is voor mij de kop van het elftal'', legt de oefenmeester uit aan het Algemeen Dagblad. "Het zijn de verbindingsspelers tussen verdedigen en aanvallen. Ze moeten snel kunnen denken en handelen. In de opbouw en aanvallend moeten de spelers iets toevoegen, helemaal in de dynamische speelstijl die we bij Ajax nastreven. Maar tegelijkertijd moet de controlerende middenvelder ook de balans bewaken bij balverlies, ballen afpakken en ruimtes kunnen bespelen."

Hoewel Mexicaan Alvarez en Argentijn Martinez nog wat moeten wennen, is Ten Hag positief. De verwachting is dat hij het duo ook zaterdag tegen sc Heerenveen de kans geeft. "Er is nog genoeg werk te verrichten, het kan verfijnder en beter, maar de eerste indrukken zijn zeker positief'', aldus Ten Hag. "Qua veroveringen en intercepties hebben ze het heel goed gedaan. Positioneel staan ze verdedigend goed, waardoor de balans in het elftal beter was. Alvarez heeft diepgang vooruit, schakelt snel om, en heeft daardoor een groot bereik. Dat laat hij ook zien in de opbouw, door continu in hoog ritme aanspeelbaar te zijn en te verbinden. Martinez bleek als verbindingsspeler aan de bal van grote waarde. Dat zag je onder meer terug met zijn assist op Quincy Promes tegen Sparta. Beide spelers hebben een ongelofelijke drive. Elke wedstrijd gaan ze vol gas, en tegelijk willen ze zichzelf graag ontwikkelen.''

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen