Vlap tussen de voetballegendes: "Dit vergeet ik nooit meer"

Vlap tussen de voetballegendes: "Dit vergeet ik nooit meer"

12 september 2019 – Michel Vlap mocht zich woensdagavond even teamgenoot van onder meer Thierry Henry, Robin van Persie en Ryan Giggs noemen. De 22-jarige middenvelder van RSC Anderlecht gaf door enkele afzeggingen acte de présence bij de afscheidswedstrijd van Vincent Kompany. Hoewel hij nog nooit zijn opwachting heeft gemaakt in de Engelse competitie, behoorde hij tot de selectie van Premier League-legendes.Met Anderlecht trainde Vlap de voorbije tijd op het complex van Manchester City. "Kompany wilde ons laten zien hoe bij deze club wordt gewerkt. Na de training vroeg hij of er een paar vrijwilligers waren om bij de Premier League-legends te spelen. Ze hadden namelijk een paar afzeggingen", begint Vlap zijn verhaal tegenover het Algemeen Dagblad.

De oud-speler van sc Heerenveen stak niet meteen zijn hand omhoog. "Gelukkig zei Philippe Sandler dat wij met z'n tweeën wel wilden. Echt bizar. Ik was altijd een ongelooflijk grote fan van Henry en nu zat ik opeens bij 'm in de spelersbus en kleedkamer", vervolgt Vlap, die ook teamgenoot van onder meer Paul Scholes en Rafael van der Vaart was.

Als vervanger van Van Persie kreeg Vlap speeltijd bij het afscheidsduel van Kompany. "Gewoon kijken en je mond houden – dat had ik mezelf voorgenomen. Ik hoefde niet te spelen, vond het al mooi dat ik erbij zat. Maar als je dan op het bankie zit in zo'n stadion, dan begint het toch te kriebelen. Robin van Persie kwam vlak voor tijd naar me toe, vroeg of ik nog even wilde invallen. Vond ik mooi van hem. Ik had nooit gedacht dat ik zoiets zou meemaken. Dit vergeet ik nooit meer."

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler, met een prijzenpot van minimaal 3.000 euro!

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. dinsdag 22 september 2020

  2. maandag 21 september 2020