Lukaku: "Ik wilde niet meer in Engeland zijn, deze stap is perfect"

Lukaku: "Ik wilde niet meer in Engeland zijn, deze stap is perfect"

12 september 2019 – Romelu Lukaku voelt zich op zijn gemak bij Internazionale. De overstap naar Italie kwam volgens de Belgische spits op het perfecte moment. Lukaku kijkt uit naar de samenwerking met trainer Antonio Conte en wil iets 'bijzonders opbouwen' met Inter.Lukaku is blij met zijn overstap naar Italie, hij scoorde bij zijn debuut tegen Lecce (4-0) en ook in de tweede wedstrijd tegen Cagliari (1-2) was de spits trefzeker. "Dit was voor mij het perfecte moment om Engeland te verlaten. Ik wilde daar niet meer zijn." Lukaku denkt dat Inter kan verrassen dit seizoen en heeft vertrouwen in Conte, de nieuwe trainer van de ploeg uit de Italiaanse modestad. "We hebben een speciale groep en er staat echt een leider voor de groep. Wanneer Conte iets zegt, raakt dat je. Inter is een club met ambitie en wij moeten de club terug brengen waar het hoort."

Conte probeerde Lukaku al eerder te halen in zijn tijd bij Juventus. De Italiaanse oefenmeester zocht in 2014, destijds actief voor Juventus, contact met Lukaku. "Hij belde mij en zei 'kom voor mij spelen'. "Uiteindelijk ging het niet door, ik twijfelde een beetje", zegt Lukaku in gesprek met ESPN.

Inter is in ieder geval goed begonnen aan het nieuwe seizoen. Beide wedstrijden werden overtuigend gewonnen. De nieuwe nummer negen van Inter loopt echter niet te ver op de zaken vooruit. "We zijn nog maar net bezig, maar we zijn op de goede weg. We hebben een nieuwe coach, een nieuw team dus we moeten het per wedstrijd bekijken."

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler, met een prijzenpot van minimaal 3.000 euro!

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 23 september 2020

  2. dinsdag 22 september 2020

  3. maandag 21 september 2020