ADO-aanwinst Haye heeft geen spijt van kort Italiaans avontuur

ADO-aanwinst Haye heeft geen spijt van kort Italiaans avontuur

12 september 2019 – Thom Haye mag zich sinds donderdag speler van ADO Den Haag noemen. De creatieve middenvelder kon buiten de transferperiode worden aangetrokken omdat hij onlangs, voor het verstrijken van de zomerse transferdeadline, zijn contract liet ontbinden bij Lecce. Haye speelde slechts één jaar in Italië, maar spijt van zijn buitenlandse avontuur heeft hij niet.In dienst van Lecce speelde Haye dertien wedstrijden in de Serie B. De middenvelder begon slechts drie keer in de basis en is dus in een jaar tijd weinig aan spelen toegekomen. "Het was een groot avontuur, mijn eerste keer in het buitenland. Ik heb een moeizaam jaar gekend, maar wel heel veel geleerd. Met een positief gevoel kan ik terugkijken op de periode. Ik heb een mooie tijd gehad, veel geleerd dus wat dat betreft was het een goede stap in mijn carrière", aldus Haye tegenover ADO TV.

De middenvelder is naar eigen zeggen snel volwassen geworden in Italië. "Het is een heel andere cultuur. Je komt in een andere wereld terecht, dus daar moet je je aan aanpassen", vervolgt Haye, die stelt dat hij nu meer bagage heeft. "In Nederland heb ik ook veel gespeeld, maar het is een heel andere ervaring als je dat in het buitenland meemaakt."

Bij ADO hoopt Haye een stabiel seizoen te draaien. "We moeten ons richten op de middenmoot en vanuit daaruit kijken welke stap we naar boven kunnen zetten. Ikzelf wil daar een bijdrage aan leveren en een positieve invloed hebben."

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler, met een prijzenpot van minimaal 3.000 euro!

  

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 18 september 2020

  2. donderdag 17 september 2020