Transferweekje: Real wil Van de Beek nog altijd, wat doet Honda?

14 september 2019, 12:05   Bijgewerkt: 5 oktober 2019, 12:06

De zomerse transferwindow is al twee weken gesloten, maar de geruchtenmachine blijft draaien. Na het sluiten van de markt zijn nog enkele deals rondgemaakt en inmiddels wordt er alweer gespeculeerd over transfers die in de winter kunnen plaatsvinden. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

FC Transfervrij loopt leeg in de Eredivisie

De markt is al even gesloten, toch werden er deze week nog behoorlijk wat spelers gepresenteerd in de Eredivisie. FC Twente haalde Queensy Menig binnen, Fortuna Sittard presenteerde Zweeds international Tesfaldet Tekie, ADO Den Haag versterkte zich met Thom Haye en Vitesse loste de problemen achterin op met de komst van Eli Dasa. Verder is Willem II nog bezig met een keeper. Daarvoor komt Roy Kortsmit mogelijk in aanmerking nu Piet Velthuizen is vertrokken. Genoeg transfers zo in de tweede week van september.

{image[325761][right-half][]}Rentree van Wenger

Arsène Wenger beloofde eerder al nog eens terug te keren in de voetballerij. Als trainer, zei hij destijds, maar het heeft er nu alle schijn van dat hij aan de slag gaat bij de FIFA. Hij wordt de opvolger van niemand minder dan Marco van Basten. Hoewel de functie iets anders heet dan wat het Nederlandse voetbalicoon deed, hangt volgens alle Franse media zijn rentree in voetballerij daadwerkelijk in de lucht. Over het algemeen helpen dergelijke functies niet mee om weer een de bak te komen als hoofdtrainer, zeker niet in de wetenschap dat Wenger komende maand zeventig jaar wordt. Wenger maakt dus wel een rentree in de voetballerij, maar wel een waarvan zijn échte rentree langs de lijn niet makkelijker wordt.

Real Madrid wil Van de Beek nog steeds

Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt verruilden Ajax afgelopen zomer voor een Europese grootmacht. Donny van de Beek leek de derde Ajacied te worden die een toptransfer zou maken, maar ondanks de belangstelling van Real Madrid staat de middenvelder nog altijd op de loonlijst in Amsterdam. De Madrileense interesse is echter nog niet verdwenen, meldden zowel De Telegraaf als AS. De Spaanse grootmacht is van plan volgend jaar écht werk te maken van Van de Beek, die het wel ziet zitten om een Galáctico te worden. Draait de middenvelder wederom een topseizoen, dan lijkt hem een transfer naar de Spaanse hoofdstad niet te kunnen ontgaan.

{image[335474][right-half][]}Wat doet Honda?

VVV-Venlo maakte halverwege juli bekend dat Keisuke Honda (33) voorlopig zijn conditie op peil zou houden in Limburg. De Japanse middenvelder hoopte snel een club te vinden in één van de Europese topcompetities, maar twee maanden na de mededeling van VVV is Honda nog altijd bij de Eredivisionist te bewonderen. Zit een contract bij VVV er dan tóch in? De Limburger denkt van niet. Honda is als niet-EU-speler ongelooflijk duur en de Venlonaren hebben hun selectie aardig op orde. Maar waar gaat de Japanner dan wel aan de slag? Zitten er nog wel clubs te wachten op een speler die wat ouder is, al twee jaar niet meer in Europa heeft gevoetbald en ook nog eens veel geld moet kosten?

Eriksen in de spotlights

Christian Eriksen houdt ook na het sluiten van de zomerse transfermarkt de gemoederen bezig. De Deense spelmaker werd in de transferperiode in verband gebracht met een overgang naar onder meer Real Madrid, Paris Saint-Germain en Juventus, maar bleef bij Tottenham Hotspur. Omdat de 27-jarige Eriksen in Londen over een aflopend contract beschikt, mag hij vanaf januari met andere clubs in gesprek. Tottenham wil dat voorkomen en probeert volgens Football Insider het contract van de oud-Ajacied te verlengen door hem een drievoudiging van zijn huidige salaris aan te bieden. Gaat Eriksen in op de aanbieding of zit hij zijn tijd bij de Spurs uit zodat hij volgend jaar zomer zijn gedroomde overgang naar een absolute topclub kan maken?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen