Thomas wil binnen vier à zes weken debuut maken bij PSV

Thomas wil binnen vier à zes weken debuut maken bij PSV

12 september 2019 – Ryan Thomas denkt dat hij over zo'n vier tot maximaal zes weken weer zijn definitieve debuut kan maken in het eerste elftal van PSV. De middenvelder is weer helemaal hersteld van zijn zware knieblessure en maakte in een oefenduel ook zijn officieuze debuut, maar zal nog even moeten wachten op speeltijd in de Eredivisie. "Wedstrijdconditie is niet te trainen op het trainingsveld."Dat vertelt hij tegenover PSV TV. "Zeker niet in een periode waarin het team twee wedstrijden per week speelt", doelt hij op de komende periode van Europese midweekse duels. "Ik zal het moeten hebben van vriendschappelijke wedstrijden tussendoor. Binnen vier of zes weken van nu hoop ik aan te kunnen haken." Tegen 1. FC Köln maakte hij zijn eerste speelminuten namens PSV in een oefenduel.

"Toen ik daar op de bank zat, besefte ik eigenlijk pas dat ik weer had gespeeld. Ik ben niet iemand die heel zenuwachtig is voor een wedstrijd. Dit keer was ik dat wel. Het voelde heel vreemd voor me. Angst voor duels, nee dat had ik niet", aldus de Nieuw-Zeelander.

Makkelijk was het afgelopen jaar niet voor Thomas, die werd gehaald als grote aankoop van PSV, maar vrijwel direct geblesseerd raakte. De herstelperiode verliep goed, maar was mentaal zwaar. "Vooral in de laatste vier á vijf maanden was het heel moeilijk. Ik had soms zelfs het gevoel dat het herstel achteruit ging in plaats van vorderde", aldus Thomas.

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler, met een prijzenpot van minimaal 3.000 euro!

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. dinsdag 17 september 2019

  2. maandag 16 september 2019