Nederlanders lovend over Kompany bij afscheidswedstrijd

Nederlanders lovend over Kompany bij afscheidswedstrijd

12 september 2019 – Vincent Kompany kijkt met grote tevredenheid terug op zijn afscheidswedstrijd van woensdagavond, net als drie Nederlanders (Rafael van der Vaart, Nigel de Jong en Edwin van der Sar) die actief waren in deze wedstrijd. Onder het toeziend oog van ruim vijftigduizend fans kreeg de Belg een waardig afscheid in het Etihad Stadium.In de wedstrijd tussen de Premier League-All Stars en de Manchester City Legends kwamen een aantal Nederlanders in actie. Zij spraken na de wedstrijd met Sporza over het afscheid van de Belgische mandekker. Van der Vaart speelde samen met Kompany bij HSV in Hamburg. "Vincent is een grote speler. Jammer dat hij zelf niet op het veld stond, maar ik ben superblij dat ik er zelf bij mocht zijn. Ik hoop dat Vincent volgende maand bij mijn testimonial in Hamburg kan zijn."

Van der Sar stond in het doel bij de Premier League All-Stars en speelde in zijn tijd bij Manchester United regelmatig tegen de Belg. "Het mooie aan het verhaal van Vincent bij Manchester City is dat hij hier al was op het moment dat de grote veranderingen bij City nog moesten komen. Hij heeft echt iets neergezet. Vincent hoort in het rijtje thuis met Rio Ferdinand en Nemanja Vidic", vindt de algemeen directeur van Ajax. 

De Jong speelde twee keer samen met Kompany, de eerste keer was in Hamburg en daarna in Manchester. De pitbull beschouwt de Belg als een echte kapitein en heeft veel respect voor de verdediger. "Ik zet Vincent heel hoog in de geschiedenis van centrale verdedigers. Hij heeft veel blessures gehad, maar voor mij is hij een van de beste centrale verdedigers die de wereld gezien heeft. Hij was de eerste die problemen aanpakte. Hij was een geliefd persoon, zeer nederig, altijd bezig met de club en nooit egoïstisch", besluit de oud-middenvelder van Oranje.

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler, met een prijzenpot van minimaal 3.000 euro!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 5 augustus 2020

  2. dinsdag 4 augustus 2020