Obispo nu tegen PSV: "Een beetje gekke gewaarwording"

Obispo nu tegen PSV: "Een beetje gekke gewaarwording"

12 september 2019 – De stap naar Vitesse heeft Armando Obispo goed gedaan. De twintigjarige verdediger maakte op huurbasis de transfer naar Arnhem en is vooralsnog een vaste waarde in het team van Leonid Slutsky. Zaterdag wacht PSV.De verdediger wilde graag speelminuten maken in de Eredivisie en krijgt die kans bij Vitesse. "Het is een ploeg die perfect bij mijn plan voor dit seizoen paste. Ik wil alles spelen", zegt hij tegen Eindhovens Dagblad. "Dan bedoel ik dat ik alle 34 wedstrijden in de Eredivisie en in het bekertoernooi belangrijk wil zijn voor het team, mezelf wil ontwikkelen en daarna ga kijken waar ik sta. In de voorbereiding voelde ik al dat mijn kans zou komen en we hebben een mooie start gehad, die nog beter had kunnen zijn."

Obispo miste vooralsnog geen minuut in dit Eredivisie-seizoen en kan dan ook rekenen op een basisplaats tegen PSV komende zaterdag. "Natuurlijk is het een beetje een gekke gewaarwording, na bijna een heel leven bij PSV. Ik heb nog altijd de droom om in Eindhoven door te breken, maar heb deze stap nu nodig. Wekelijks spelen is heerlijk en ik wil deze kans grijpen. PSV is favoriet tegen ons, maar wij hebben een ploeg met de nodige ervaren spelers, waarmee we het elke tegenstander lastig kunnen maken."

Pasveer onder de indruk
Keeper Remko Pasveer is blij met de komst van Obispo, die de opvolger is van Jake Clarke-Salter. "Obispo is in mijn ogen beter", zegt Pasveer tegen De Gelderlander. "Hij bouwt op. Hij wil de bal hebben. Dat is de Hollandse School, hè. Bravoure. Jake schoof de opbouw liever af."

Speel mee met het Champions League-spel van Zweeler, met een prijzenpot van minimaal 3.000 euro!

gerelateerd

Meer nieuws

  1. zondag 9 augustus 2020

  2. zaterdag 8 augustus 2020