Redan koos deze zomer voor zijn ontwikkeling voor Hertha BSC

12 september 2019, 08:41   Bijgewerkt: 12 september 2019, 10:17

Daishawn Redan (18) is blij dat hij afgelopen zomer de overstap maakte van Chelsea naar Hertha BSC. Het was een bewuste keuze van de Nederlandse aanvaller, omdat hij vindt dat er in Londen te weinig talent doorbreekt. "Ik zag weinig kansen zag om in het eerste te komen. Chelsea staat niet bepaald bekend als een club waar jonge spelers doorbreken."

Dat vertelt hij tegenover De Telegraaf. "Ik wilde na Chelsea Onder 23 persé in een eerste elftal spelen, dat is het beste voor mijn ontwikkeling", aldus de ambitieuze spits. "Toen ben ik om me heen gaan kijken, bij clubs waar kansen voor mij lagen. Het werd Hertha BSC." Een verhuurperiode bij Chelsea had ook gekund. "Dan had ik drie jaar moeten bijtekenen. Dan zou ik vijf jaar vastliggen. Dat zag ik niet zitten."

Ook het feit dat Javairo Dilrosun in Berlijn speelt en het gesprek dat hij met trainer Ante Covic had, hielpen mee bij zijn keuze voor Hertha BSC. "Hij zei: ik ga je stap voor stap brengen. Hij heeft woord gehouden en mij sneller dan verwacht laten debuteren, tegen Wolfsburg." Zijn goede optredens in de Bundesliga hebben er ook voor gezorgd dat hij zijn debuut maakt bij Jong Oranje. Tegen Jong Cyprus (5-1) was hij als invaller direct goed voor een assist.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen