Nijhuis zag Ronaldo vier keer scoren: "Erg rustig en sociaal"

11 september 2019, 23:15

Bas Nijhuis had dinsdag de leiding over de EK-kwalificatiewedstrijd Litouwen tegen Portugal (1-5) en zag in die wedstrijd Cristiano Ronaldo vier keer scoren. De Nederlandse arbiter genoot van het fluiten van de sterspeler en is lovend over diens houding.

Tegenover het Algemeen Dagblad blikt Nijhuis terug op het duel. "Ronaldo was heel ontspannen", zegt Nijhuis. De arbiter zag dat de Portugees zijn eerste doelpunt maakte via de rug van de keeper. "Kort na dat doelpunt kwam Ronaldo naar me toe en zei: 'Scheids, die goal is toch wel van mij, hè?' Ik zei dat ik het even moest terugkijken, want het was een scrimmage. Kwam-ie later weer naar me toe. 'Is-ie nou van mij?, vroeg hij opnieuw. Ik antwoordde dat ik de goal inderdaad aan hem zou toekennen, omdat zijn schot ook op doel was gegaan als de bal niet was aangeraakt. Nou, dan is hij gewoon heel blij.?

Ronaldo scoorde vier keer en staat nu op 93 doelpunten voor de nationale ploeg. "Hij was erg rustig en erg sociaal. Dat is meestal zo met hem. Maakt-ie even een praatje. Na de 1-1 van Litouwen dacht ik even dat hij misschien heel geïrriteerd zou raken, maar dat was niet zo. Hij toonde vooral zijn kwaliteiten en mocht uiteindelijk de wedstrijdbal mee naar huis nemen.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen