Ajax-opponent Valencia zet Marcelino per direct op straat

Ajax-opponent Valencia zet Marcelino per direct op straat

11 september 2019 – Valencia heeft per direct afscheid genomen van trainer Marcelino. De coach zou zich te veel hebben bemoeid met het beleid van de club en wordt daarop hard afgerekend. Tussen clubeigenaar Peter Lim en de trainer zou een onwerkbare situatie zijn ontstaan, waarna eerstgenoemde besloot om de coach te ontslaan. Over het mogelijk aanstaande ontslag van technisch directeur Mateu Alemany wordt niet gerept: rustig is het allerminst voor Jasper Cillessen bij zijn club. Officieel is Marcelino's opvolger nog niet bekend, maar in de Spaanse media wordt Celades genoemd als zijn mogelijke opvolger. Tijdens de afgelopen transferzomer kwamen er ook al serieuze berichten naar buiten over een onderlinge ruzie, waarbij Marcelino zich teveel met het beleid van de club zou hebben bemoeid. Tot een ontslag kwam het niet en de rust leek te zijn teruggekeerd, maar dat blijkt dus niet het geval.

Over een reden wordt in het persbericht niet gesproken: hoewel de seizoensstart niet geweldig is, zijn de sportieve resultaten niet zo slecht dat er ontslag nodig is. Met FC Barcelona (Primera Division) en Chelsea (Champions League) zijn de eerstvolgende opponenten voor Valencia vrij pittig.

Geschiedenis
Technisch directeur Alemany haalde Marcelino twee jaar geleden naar de sinaasappelstad. Toen het begin vorig seizoen minder liep en Marcelino onder druk kwam te staan, bleef Alemany achter zijn trainer staan. Marcelino betaalde het vertrouwen terug door Valencia voor de tweede keer op rij naar de vierde plaats te loodsen. Los Che wonnen ook ten koste van FC Barcelona de Copa del Rey: op de resultaten was weinig aan te merken. 

Ondanks dat Alemany en Marcelino Valencia terug naar de top hebben gebracht, lijkt het duo te vertrekken. Eigenaar Lim zou zich met het sportieve beleid hebben bemoeid. Dat heeft geleid tot een onhoudbare situatie, met het ontslag van Alemany en Marcelino tot gevolg. Eerstgenoemde is formeel nog niet ontslagen, maar alle Spaanse media weten zeker dat het nadert.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 12 augustus 2020

  2. dinsdag 11 augustus 2020

  3. maandag 10 augustus 2020