'Ajax-opponent Valencia ontslaat trainer én technisch directeur'

'Ajax-opponent Valencia ontslaat trainer én technisch directeur'

11 september 2019 – Valencia staat op het punt trainer Marcelino en technisch directeur Mateu Alemany te ontslaan. Tussen clubeigenaar Peter Lim en het duo is een onwerkbare situatie ontstaan, zo melden Spaanse media. Albert Celades wordt genoemd als opvolger. Valencia speelt in groepsfase van de Champions League tegen Ajax. Ook heeft de club Jasper Cillessen onder contract staan.Alemany haalde Marcelino twee jaar geleden naar de sinaasappelstad. Toen het begin vorig seizoen minder liep en Marcelino onder druk kwam te staan, bleef Alemany achter zijn trainer staan. Marcelino betaalde het vertrouwen terug door Valencia voor de tweede keer op rij naar de vierde plaats te loodsen. Los Che wonnen ook ten koste van FC Barcelona de Copa del Rey.

Ondanks dat Alemany en Marcelino Valencia terug naar de top hebben gebracht, lijkt het duo te vertrekken. Eigenaar Lim zou zich met het sportieve beleid hebben bemoeid. Dat heeft geleid tot een onhoudbare situatie, met het ontslag van Alemany en Marcelino tot gevolg.

Celades
Volgens de Spaanse media benoemt Valencia Celades als nieuwe trainer. Celades had in het verleden Spanje onder 21 onder zijn hoede en was hij assistent-bondscoach van Julen Lopetegui.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. woensdag 5 augustus 2020

  2. dinsdag 4 augustus 2020

  3. maandag 3 augustus 2020