Ajax en Feyenoord hoeven internationals niet af te staan

Ajax en Feyenoord hoeven internationals niet af te staan

11 september 2019 – Ajax en Feyenoord hoeven zich niet per se zorgen te maken over het eventuele gemis van de Zuid-Amerikaanse internationals aan het begin van 2020. In die periode vinden kwalificatiewedstrijden plaats voor de Olympische Spelen onder de 23, maar Ajax en Feyenoord mogen weigeren om de spelers af te staan aangezien de clubcompetities gewoon doorlopen. 

De regel is dat spelers alleen kunnen worden opgeroepen, mits dit toernooi op de officiele kalender van de FIFA staat. De Olympische Spelen staan niet op deze kalender, dus zijn Ajax en Feyenoord niet verplicht om geselecteerde spelers af te staan. In die periode kunnen er belangrijke duels op de rol staan, voor Ajax bijvoorbeeld het treffen met PSV in de Eredivisie. 

Ajacied Lísandro Martinez staat op de shortlist om geselecteerd te worden voor het beloftenteam van Argentinië en ook Feyenoord-aanwinst Marcos Senesi werd eerder opgeroepen voor dit elftal. Søren Lerby, de zaakwaarnemer van Lisandro Martinez, zegt in gesprek met Ajax Showtime dat het geen probleem hoeft te worden. "Als Ajax echt wil, kunnen ze hem in Amsterdam houden. De regel is er dat Ajax kan zeggen dat ze hem niet vrijgeven", zegt Lerby. 

gerelateerd