Martens en Van de Sanden ontbreken bij start CL

Martens en Van de Sanden ontbreken bij start CL

11 september 2019 – Lieke Martens (FC Barcelona) en Shanice van de Sanden (Olympique Lyon) missen de start van de Champions League. De twee kampen met blessures en behoren daarom niet tot de wedstrijdselectie van hun club. Daarnaast komen er woensdag wel tal van andere Oranje-internationals in actie.Martens heeft nog steeds last van haar teenblessure. De aanvalster is daarom niet afgereisd naar Turijn voor de eerste ontmoeting in het tweeluik met Juventus. Stefanie van der Gragt is er wel bij. Van de Sanden moet het treffen van titelverdediger Lyon met het Russische Ryazan laten schieten. Zij kampt met enkel- en knieklachten.

FC Twente is de enige Nederlandse club die meedoet aan de Champions League. De landskampioen speelt tegen het Oostenrijkse St. Pölten. Het aantal Oranje-internationals bij buitenlandse clubs in de Champions League bedraagt negen (inclusief Martens en Van de Sanden):

Dominique Bloodworth: VfL Wolfsburg - Mitrovica
Lineth Beerensteyn: Kopparbergs/Göteborg - Bayern München
Loes Geurts: Kopparbergs/Göteborg - Bayern München
Daniëlle van de Donk, Vivianne Miedema, Jill Roord: Fiorentina - Arsenal
Sari van Veenendaal: Spartak Subotica - Atlético Madrid

De heenduels staan voor woensdag en donderdag op het programma, de returns volgen over twee weken. De winnaars bereiken de laatste zestien.

gerelateerd

Meer nieuws

  1. vrijdag 7 augustus 2020

  2. donderdag 6 augustus 2020