Southgate houdt gemengde gevoelens over aan 'bizar' duel

Southgate houdt gemengde gevoelens over aan 'bizar' duel

11 september 2019 – Gareth Southgate kijkt ondanks de overwinning van dinsdagavond op Kosovo niet geheel tevreden terug op de wedstrijd. In een 'bizarre' wedstrijd wonnen de Engelsen uiteindelijk met 5-3 en dat zorgde voor gemengde gevoelens bij de keuzeheer.Engeland kende een dramatische start tegen de nummer 120 (!) van de FIFA-ranglijst. Na nog geen 35 seconden spelen scoorde Lazio-speler Valon Berisha de openingstreffer voor Kosovo. De ploeg van Southgate stelde echter snel orde op zaken en bij de rust stond het al 5-1. "We begonnen heel zwak aan de wedstrijd en maakten veel individuele fouten in het begin. Maar we bleven kalm om deze fouten te herstellen. In balbezit speelden we prima in de eerste helft", zei de Engelse bondscoach in gesprek met Sky Sports. 

De wedstrijd leek gespeeld, maar na amper tien minuten na rust had Kosovo twee keer gescoord en waren zij ineens terug in de wedstrijd. "De wedstrijd moet natuurlijk over zijn, maar toen zij terug in de wedstrijd kwamen, kreeg iedereen in het stadion een ander gevoel. De tegenstander had niets te verliezen en kon er vol voor gaan. Maar we moeten het ons zelf aanrekenen. We maakten domme persoonlijke beslissingen."

Na de 5-3 kreeg Spurs-spits Harry Kane de kans om de wedstrijd definitief te beslissen, maar hij faalde vanaf elf meter uit een strafschop. "Helaas gebeurde dat, maar gelukkig zijn we hierna niet meer in de problemen gekomen." Engeland is hard op weg naar plaatsing voor het EK van volgend jaar. The Three Lions hebben twaalf punten uit vier wedstrijden en gaan fier aan kop. Alleen Tsjechië en Kosovo kunnen enigszins in het spoor blijven.

gerelateerd

Reacties

Meer nieuws

  1. maandag 18 november 2019

  2. zondag 17 november 2019

  3. zaterdag 16 november 2019